DIOS wordt punt ontnomen tegen Aalsmeer (1 - 0)

21 december 2015 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Dave Lange, trainer van DIOS spreekt van een onverdiende nederlaag tegen het 17 punten hoger geplaatste Aalsmeer: "De eerste helft waren wij zeker niet minder. De eerste 35, 40 minuten waren wij lekker op dreef, bijvoorbeeld door acties van Robin Sparnaay en Ab Abarkhan. Even voor rust maakte een speler van hun hands. De scheidsrechter floot niet en dus speelden zij door. Hun spits kon vervolgens doorkomen en scoren. In de rust wisselde ik Joey Eijkelhof (blessure) voor Aäron Metz (terug van een blessure). Ik veranderde mijn speelwijze niet want in die eerste helft creëerden we al genoeg. Wel gingen we wat opportunistischer voetballen en voerden we de druk verder op. We waren vooral vanaf de flanken gevaarlijk. We konden de bal steeds voor het doel brengen, maar dan ontbrak het laatste tikje.

In de 80e minuut maakten we toch via Ab Abarkhan gelijk. De scheidsrechter wees naar de middenstip en liep zelf ook terug. Maar goed, hij besloot om toch naar de grensrechter te lopen. Na 1 ½ minuut praten, besloot hij ons doelpunt alsnog af te keuren. Dat was natuurlijk ontzettend zuur voor ons. De scheids was vanmiddag echt een aanfluiting, deze man kwam de middencirkel niet uit". Het bleef uiteindelijk 1 - 0 voor Aalsmeer.

Dave Lange ziet de 2e helft van de competitie met enig vertrouwen tegemoet: "Een aantal geblesseerde spelers zal terugkeren. Ik hoop dat ik veel strijd ga zien op het trainingsveld. Vandaag speelden we tegen een ploeg met 17 punten meer, dat verschil was - net als vorige week tegen Buitenveldert - op het veld helemaal niet zichtbaar. 24 januari hervatten we de competitie tegen koploper Sporting Martinus, we gaan het zien."