Handbaldames DSOV 1 gaan winnend van start in 2016

5 januari 2016 om 00:00 Sport

Na de oliebollen en champagne stond op 2 januari al weer een wedstrijd voor de dames op het programma tegen US 3 in Amsterdam

DSOV begon sterk via Denise van Wolferen die de 0-1 voor DSOV kon scoren via de rechterhoek . Deze fase duurde voor DSOV zeer kort en de dames van US namen vrij snel het stokje over. Binnen 7 minuten stond DSOV achter met 4-1.

Waren het dan toch de oliebollen, er moest wat gebeuren om deze wedstrijd tot een goed einde te spelen. Na 10 minuten kon DSOV enigszins de draad een beetje oppakken en was het Fleur van den Boogaard die het 2e punt voor DSOV kon scoren.

De dames van DSOV waren toch wel verrast door de snelheid en de vele wissels van hun opponent uit Amsterdam.

Amy Poppelaars speelde deze wedstrijd een belangrijke rol zowel in de aanval als in de verdediging. Een constante factor die voor stabiliteit zorgt.

Beide keepsters hebben zeer goed keeperswerk verricht, Noëlle van Wijngaarde kon zelfs een paar breaks van US stoppen en Eveline Sikking was in staat om 4 penalty's te stoppen.

Na rust (9-8) moest DSOV dus meer de puntjes op de i gaan zetten, meer snelheid, meer druk, meer wissels en compacter in de verdediging. Zaken die normaal gesproken wel goed gaan maar deze wedstrijd had het allemaal wat extra aandacht nodig.

Aimee Kuipers had dit allemaal goed begrepen en haar aandeel in de wedstrijd kwam met name in de 2e helft naar voren (6 doelpunten en 3 assists).

Het scoreverloop in de 2e helft was spannend, In de 5e minuut kon DSOV op gelijke hoogte komen en Denise van Wolferen kon voor de 2e keer voorsprong voor DSOV op haar naam zetten (10-11).

DSOV was niet in staat om de voorsprong verder uit te bouwen en US kon binnen 2 minuten het voordeel weer op hun naam zetten (12-11).

De meiden uit Vijfhuizen lieten steeds meer hun winnermentaliteit zien en via Aimee Kuipers, Amy Poppelaars en Nadine van Haaster kon DSOV uitlopen in de 15e minuut van de 2e helft naar 13-16 voorsprong.

Het tij was gekeerd en het collectief verzamelde nog eens alle krachten om deze voorsprong niet meer weg te geven.

Toch was US nog niet gebroken en bleek ook over veel veerkracht te beschikken door 3 keer achtereen te kunnen scoren. DSOV ging echter niet bij de pakken neerzitten en Aimee Kuipers dacht 4 minuten voor tijd waarschijnlijk " Dit wordt mijn moment". En het werd haar moment. Via 2 penalty's en een doelpunt door het middenblok in de laatste 10 seconden werd het uiteindelijk toch een zege voor DSOV (17-19)