Mooie start van 2016 met gouden, zilveren en bronzen plakken voor ZPCH synchroonzwemsters

11 januari 2016 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag werd de landelijke senioren interregiowedstrijd synchroonzwemmen uitvoeringen in zwembad De Veur in Zoetermeer gezwommen. Er werd door de sporters van ZPCH uit Hoofddorp in meerdere disciplines gestreden en niet zonder resultaat! Gouden, zilveren en bronzen medailles vielen hen ten deel .

Goud was er voor soliste Adriani Vasilaki bij het onderdeel solo vrije uitvoering. Zij werd bij dat onderdeel op de voet gevolgd door Shelby Kasse.

Beide zwemsters kwamen ook als duet uit bij het duet vrije uitvoering, waar zij een zilveren medaille behaalden, kort voor het bronzen ZPCH duet Nienke Grun en Jori van den Hoogen. De ZPCH zwemsters Kim Schravendijk, Eva Meulblok en reservezwemster Rebecca Duyverman eindigden met hun duet net naast het podium.

Bij het onderdeel duet technische uitvoering kwam het duo Grun en Van der Hoogen nogmaals uit. Daar scoorden zij een zilveren medaille.

Kasse, Grun, Van den Hoogen, Schravendijk, Meulblok en Duyverman kwamen tezamen met Anouk Brand en Lisa van Seuren en reservezwemster Britt de Moes ook uit als ploeg. In deze samenstelling werd een hele mooie tweede plaats behaald, kort achter de ploeg van De Dolfijn uit Amsterdam.

De uitvoeringenwedstrijd in Zoetermeer vormde de aftrap voor de overige uitvoeringenwedstrijden die de komende maanden gaan worden gehouden in de diverse leeftijdscategorieën. Op zichzelf was de wedstrijd tevens een mooie graadmeter voor de NK later deze maand in Zwolle.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie