Inteha mannen winnen slechte wedstrijd in Elburg

11 januari 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Of de winterstop goed had gedaan voor de Inteha mannen was de vraag op vrijdagavond 8 januari in Elburg. Daar wachtte de G.S. Bossini Stars op de Inteha mannen om zo aan de tweede helft van de competitie te beginnen. De warming up gaf helaas niet echt aan dat de scherpte van december meegenomen was naar januari. Toch gingen de Hoofddorpse basketballers met een 76-71 overwinning huiswaarts.

De thuisploeg oogde gretig. Toch waren de eerste minuten overduidelijk voor de Inteha mannen, de offenses werden zorgvuldig gespeeld en de juiste momenten werden goed gekozen, wat in de eerste minuten een paar vrije scores onder het bord betekende. Via 4-16 in de 5e minuut werd het aan het einde van het kwart slechts 15-18 in Hoofddorps voordeel. Na het mooie begin werd het spel totaal anders, de wissels pakten niet goed uit, de energie in het veld veranderde en werd zelfs negatief. De mannen waren eigenlijk niet meer bezig met basketballen, maar met randzaken.

Het tweede kwart begon de thuisploeg met een 8-0 run en de Hoofddorpers moesten in de achtervolging. Roald Jansen nam in deze fase het voortouw met een aantal goede acties en zodoende konden de Inteha mannen aardig in het spoor van de thuisploeg blijven. In de 9e minuut was er wederom een kleine voorsprong behaald bij 32-36, maar nu ontstond er een fase van slordig spel en veel geforceerde acties. Een time out moest de rust brengen om niet in twee minuten nog een run tegen te krijgen. De rust werd behaald met een minieme achterstand van 36-37.

In de kleedkamer werd aangehaald dat men het bij basketballen moest houden en niet met andere dingen bezig moest zijn. Kevin van Duuren kwam goed uit de kleedkamer en oogde gretig, echter zijn snelle 3e en 4e fout deden hem in de 5e minuut al op de bank belanden. Jammer, maar de anderen namen het scoren in deze fase gelukkig goed over en men hield in dit kwart de tegenstanders continue onder druk. Het derde kwart werd dan ook ruim gewonnen met 14-29 om zo met 14 punten voorsprong het laatste kwart in te gaan.

Het laatste kwart zette de thuisploeg nog even flink aan. Hoofddorp zakte qua niveau weer enorm en het spel werd slordiger. Wissels hielpen niet echt en de spirit om ook deze wedstrijd te willen winnen bleek even te ontbreken. Een defense-oefening uit de trainingen om bij de screens met je man mee te gaan bij schutters werd achterwege gelaten, met een driepunter als gevolg en een simpele close out beweging naar een schutter toe leek ook onnodig met opnieuw een driepunter als gevolg tegen om zo van 10 punten voor naar 2 slechts 2 punten voorsprong te zakken in de laatste minuut bij een 70-72 stand. In de laatste minuten probeerde de thuisploeg nog de klok te spelen, maar gelukkig zette de Inteha mannen de deur op slot aan de hand van Bas Snijders en Roald Jansen. Eindstand 71-76.

Topscoorders waren Bas Snijders met 22 punten en Roald Jansen met 18 punten.