't Joppe nieuwkomer en winnaar ZPCH Waterpolo Scholentoernooi 2016

11 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag 9 januari organiseerde de waterpoloafdeling van zwemvereniging ZPCH het jaarlijkse Scholen-Waterpolo-toernooi. In het Sportcomplex Koning Willem Alexander streden 150 basisschoolleerlingen in drie categorieën om de hoogste eer. Dit jaar voor het eerst deelname uit Nieuw-Vennep van basisschool 't Joppe. Groep 5/6 van die school wist zelfs een eerste prijs in de wacht te slepen.

De jongens en meisjes van de groepen 3 en 4 speelden tegen elkaar, de groepen 5 en 6 tegen elkaar en de groepen 7 en 8. Na de poule-wedstrijden werden de halve finales afgewerkt waarna tegen vier uur de finales aan de beurt waren. De teams werden begeleid door fanatieke juffen en meesters, maar ook de ouders, opa's en oma's leefden op de tribunes volop mee.

In het vrijzwembad konden de kinderen hun energie kwijt die ze na de wedstrijden nog over hadden. Hier konden de kinderen naar hartenlust vrij spelen onder toezicht van vrijwilligers van ZPCH, die dit festijn ook dit jaar weer mogelijk maakten.

Dit jaar weer meer deelnemers in vergelijking met vorig jaar. En een groot aantal kinderen die voor het eerst het spel waterpolo speelden. Voor meer informatie bezoek de website: www.zpch.nl.

De uitslagen:

Groepen 2/3/4

1e Regenboog 2/3/4

2e Wijngaard 2/3/4

Groepen 5/6

1e 't Joppe 5/6

2e Klimop 5/6 A

3e Bosbouwers 5/6

Groepen 7/8

1e Dik Trom 7/8

2e 't Joppe 7/8

3e Klimop 7/8

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie