Dialoog in Muziek 20 wandelt door de 20e eeuw

14 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Zondag 24 januari is het er voor de 20e keer: het jaarlijkse korenfestival Dialoog in Muziek in de Hoofddorpse Marktpleinkerk. Tien koren uit Haarlemmermeer en omgeving zingen een kwartier lang 'hun eigen lied'. Om 14.00 uur begint het eerste koor, elke 20 minuten daarna het volgende, tot 17.00 uur.

'Het was een spannend begin in 1996', zegt Dialoog-coördinator Rien Wattel, 'zou het aanslaan? Het riep meteen heel veel enthousiaste reacties. En dat is zo gebleven: ook dit jaar kwamen de eerste aanmeldingen al meteen na de zomer binnen, nog voor de uitnodiging de deur uit was!'

Veel van de deelnemers aan deze editie doen al vanaf het begin mee, sommige om het jaar, andere met soms 'een jaartje niet', soms gekoppeld aan een leuk muzikaal project. Ook zijn er elk jaar weer nieuwe koren, zoals nu Route 66 uit Lisse.

SONGS UIT DE 20E EEUW Elk jaar is er een thema. Voor deze 20e keer is dat 'Zingen uit de 20e eeuw'. Daar zijn de koren creatief mee omgesprongen: Singing Unlimited zingt 'Can't buy me love' van de Beatles en Voci Vivaci delen uit Ein Deutsches Requiem van Brahms, 'Als het golft' van De Dijk klinkt vanuit Zingen voor je leven en Salve sancte parents vanuit de Gregoriaanse Schola. Wattel: 'De link met de 20e eeuw? Die is er en wordt bij het optreden verteld!'

GEEN RUZIE Dialoog in Muziek is ook al 19 jaar de afsluiting van de Gebedsweek voor eenheid in kerk en wereld van de Raad van Kerken in Hoofddorp. 'Wie zingt, maakt geen ruzie', is een oude spreuk. 'Bovendien: zingend komen mensen soms over grenzen heen, die bij praten al gauw 'strijdpunten' worden. Zingen biedt verrassende mogelijkheden', aldus Wattel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie