Eigen brug voor Jan Rijpkema in Cultuurgebouw

14 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Cultuurbolleboos Jan Rijpkema heeft donderdag zijn eigen brug gekregen in het Cultuurgebouw in Hoofddorp. De Hoofddorper onthulde een plaquette bij de brug samen met cultuurwethouder Derk Reneman.

De onthulling van de brug was een eerbetoon aan de vele verdiensten die Jan Rijpkema voor de cultuur in Haarlemmermeer heeft gehad. Directeur Joep van Dijk van De Meerse prees de veelzijdigheid van de Hoofddorper. Zo was Rijpkema jarenlang lid van de Culturele Raad van Haarlemmermeer en was hij winnaar van de Cultuurprijs. Hij was ook de initiatiefnemer van het programma PuurCultuur bij Meerradio

De feestelijke bijeenkomst in het Cultuurgebouw werd bijgewoond door Jans vrouw Elly, andere familieleden, vrienden, kennissen en leden van het college en de gemeenteraad.

Zanger Dennis Kivit bracht een muzikaal eerbetoon aan de Hoofddorper en zijn vrouw Elly. Namens Jan Rijpkema sprak zijn zoon Wietse zijn dank uit voor alle aandacht. Het was een bewogen toespraak, want zijn vader vecht al enige tijd tegen kanker. Wietse Rijpkema dankte zijn vader dat hij al op jonge leeftijd met cultuur is opgegroeid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie