Meryl Streep strijdt voor vrouwenrechten in 'Suffragette'

16 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Filmhuis Het Oude Raadhuis

HOOFDDORP Topacteurs Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff, Ben Wishshaw en Meryl Streep spelen de hoofdrollen in 'Suffragette'.Te zien op zondag 31 januari om 20 uur in Filmhuis Het Oude Raadhuis.

Het krachtige drama van regisseur Sarah Gavron is de eerste speelfilm over de werkelijke strijders bij de Suffragettes begin 1900. Dat waren niet de hoogopgeleide vrouwen uit de hoogste klassen, maar de arbeidsters die ervoeren dat hun vreedzame protesten tot niets leidden. De enige kans op verandering die overbleef was radicalisering en geweld. In hun strijd voor gelijke rechten zetten zij alles op het spel: hun banen, hun gezinnen, hun kinderen en hun leven. Het verhaal van het gevecht voor vrouwenrechten is meeslepend en schokkend als een thriller en tegelijkertijd hartverscheurend en inspirerend.

De film ging in première op het Telluride Film festival in Colorado. De Telegraaf: "Af en toe is het goed dat we ons realiseren dat onze Westerse vrijheden, verworvenheden en rechten bepaald geen vanzelfsprekendheid zijn. Sterker nog, dat het vrouwenkiesrecht in Engeland van het begin van de 20e eeuw zo zwaar bevochten is als in de indringende film 'Suffragette', is behoorlijk schokkend."

Het Oude Raadhuis

Zondag 31 januari - 20 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie