Beinsdorp

18 februari 2016 om 00:00 Nieuws

Op de Hillegommerbrug kantelde van de week een vrachtwagen. Voor Beinsdorp, waar zelden iets van belang gebeurt, is dat groot nieuws.

Ik woon er tegenover en zag het gebeuren. De chauffeur reed over een zogeheten biggenrug heen, die daar juist was geplaatst omdat de stoep om de haverklap door de transportsector aan barrels werd gereden.

Enfin, u kunt de foto elders in deze krant zien - gemaakt door Eric van Lieshout, een man die ik bewonder, want die staat in no-time bij ieder ongeluk. Ik heb brandweer- en politieverslaggeving gedaan en weet hoe moeilijk dat is. Er zijn mensen die zulke journalisten sensatiezoekers vinden. De waarheid is echter dat de lezers zelf vaak de sensatiezoekers zijn, want artikelen over ongelukken worden in kranten traditioneel het beste gelezen - de journalist wordt alleen maar gestuurd om aan die behoefte te voldoen.

Hoe dan ook, de brug is weer vrij. Beinsdorp heeft z'n kerntaak weer opgepakt: zorgen dat je er op weg van a naar b heerlijk doorheen kunt sjezen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie