Nieuw cabarettalent in De Meerse

29 februari 2016 om 00:00 Activiteiten

De grote carrièrestart van 'De Nieuwe Wim Helsen' of 'De Nieuwe Najib Amhali' meemaken? Dat kan! Want op zaterdag 13 februari vond 38e editie van het VARA Leids Cabaret Festival plaats in een uitverkochte Leidse Schouwburg. Martijn Kardol nam hier zowel de jury- als de publieksprijs in ontvangst. De drie finalisten van het festival, Martijn Kardol, Joosen & de Jager en Marco Lopes treden tijdens de Finalistentour op met de voorstelling waarmee zij toe wisten te treden tot de finale van het festival. De 'Finalistentour 2016' is op donderdag 17 maart om 20:15 uur te zien in De Meerse.

Martijn Kardol, de winnaar van het festival, is een klassieke, allround cabaretier: iemand die goed weet te timen, stevig op het toneel staat, slim speelt met zijn wat onhandige fysiek en bovendien liedjes in zijn voorstelling verweeft. Martijn is als geen ander in staat met hele kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Dat is een bijzonder talent, en het levert een prachtige combinatie van rust en hilariteit op. Marco Lopes, een van de andere finalisten, laat zien dat hij uitstekend in staat is een coherente voorstelling neer te zetten, die tegelijkertijd aanvoelt als spontaan. De plaatsing van zijn grappig is perfect en met een schitterende work-out op het einde versterkte hij het thema van lichamelijkheid dat in zijn voorstelling een rol speelt. De derde finalist, het duo Joosen en De Jager, zorgen met een drummer en een toetsenist voor wat meer drukte op het toneel. Voor hun snelle, scènematige cabaret zijn drie dingen cruciaal: een perfecte uitvoering, een zuivere timing en een hoog tempo. Hun zorgvuldige mise en scéne ondersteunt slim deze strakke show, met uitgekiende muzikale elementen en effecten.

Sinds 1978 is het VARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Gevestigde namen als Lebbis & Jansen, Najib Amhali, Wim Helsen en Paulien Cornelisse zijn hier hun carrière begonnen. En zo staan ook de finalisten van 2016 in de startblokken om de finaleavond integraal over te doen!

De Meerse grote zaal

Donderdag 17 maart - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie