Jeroen Nobel op eerste dag openbare verhoren raadsenquête

30 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Oud-wethouder Jeroen Nobel van Financiën wordt donderdag 12 mei als één van de eerste betrokkenen gehoord door de enquêtecommissie die onderzoek doet naar de verplaatsing van het honkbalstadion. Dat heeft de commissie bekendgemaakt.

De enquêtecommissie die bestaat uit de raadsleden Henk Kuipers (VVD), Mariëtte Sedee (CDA), Joost Koomen (D66), Paul Meijer (Forza) en Johan Rip (HAP) voert op dit moment informatieve gesprekken met deskundigen. Dat gebeurt achter gesloten deuren. Vanaf 12 mei zijn er drie weken lang openbare verhoren. Die worden in het Cultuurgebouw gehouden.

De raadsenquête gaat over de verplaatsing van het honkbalstadion waarbij het budget buiten de gemeenteraad om met 8 ton is overgeschreden. De gemeenteraad stelde eind vorig jaar vast dat na enkele onderzoeken nog niet alle vragen zijn beantwoord. Betrokkenen kunnen tijdens een enquête onder ede worden gehoord.

Oud-wethouder Nobel wordt naast toenmalig sportwethouder Michel Bezuijen als belangrijkste gesprekspartner voor de raadsenquête gezien. De PvdA'er, die nu waarnemend burgemeester is van buurgemeente Aalsmeer, heeft eerder gezegd dat het gehele college in de vorige raadsperiode op de hoogte was van de financiële gang van zaken bij het honkbalstadion.

Burgemeester Theo Weterings heeft dat altijd hardnekkig ontkend. De burgemeester verschijnt zelf vrijdag 13 mei voor de enquêtecommissie. Voor hem is huidig sportwethouder Adam Elzakalai aan de beurt. Naast de drie (oud)bestuurders hoort de commissie ook drie (ex)ambtenaren. Het is nog onbekend wanneer oud-wethouder Bezuijen door de enquêtecommissie wordt gehoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie