Bos ziet paars van aubergine!

17 mei 2016 om 00:00 Ondernemend

De promotieactiviteiten van de Nederlandse aubergine telers zijn bijna niet te missen. Met de campagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' zetten zij zich gezamenlijk in voor aubergine. Er is extra aandacht voor aubergine in de Nederlandse supermarkten, op de radio en op grote barbecue evenementen in Nederland. Zo ook afgelopen weekend op de Tony Stone BBQ competitie in Hoofddorp.

Paars bos

Afgelopen weekend kleurde het Haarlemmermeerse Bos paars. Tijdens de Tony Stone BBQ competitie in Hoofddorp werden 1500 consumenten verrast met de paarse vruchtgroente om thuis mee aan de slag te gaan, stond er een opblaasbare aubergine van 5 meter hoog en werden er auberginehapjes uitgedeeld. Dit om de consumenten te prikkelen om aubergine te gebruiken op de BBQ. Daarnaast werd er met diverse soorten aubergines gegrild.

Gerard Ekdom met Aubergine op de radio!

Afgelopen week heeft radioman en barbecue fanaat Gerard Ekdom de radiospot ingesproken voor aubergine. Vanaf half juni is deze spot bij barbecue weer op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen te horen op NPO 1, 2 en 3FM.

Verrassend veelzijdig!

De aubergine is rijk aan vitaminen en mineralen, is licht verteerbaar en bevat opvallend veel vezels. Hierdoor kunnen voedingsstoffen goed in het bloed worden opgenomen. Daarnaast is de aubergine veelzijdig door de neutrale smaak en absorberende werking. Hierdoor kan het op allerlei manieren naar eigen smaak in recepten gebruikt worden. Veel Nederlandse consumenten zijn hier echter niet mee bekend. Een grote kans om de aubergine net zo populair te maken als in de Mediterrane landen!

De auberginetelers hebben er voor gekozen om met de promotiecampagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' de toepassing van aubergine op de barbecue meer bekendheid te geven. Een goede keus vanwege de aanvoerpiek in de zomermaanden en de vele mogelijkheden op de barbecue of grill.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie