Open dag bij Meerwind met veel elektrische auto's!

9 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 18 juni a.s. wordt voor de vijfde maal de jaarlijkse Open Winddag georganiseerd.

Een dag waarop diverse eigenaren van moderne windmolens hun molen openstellen voor bezoekers.

De Open Winddag is een initiatief van de Nederlandse Wind Energie Associatie, de overkoepelende organisatie die de belangen van windenergie in Nederland behartigt.

In de Haarlemmermeer stelt Windenergievereniging Meerwind deze dag één van haar windturbines langs de A4 open voor geïnteresseerden. Dit windpark, vlak voor Schiphol, is voor de gemeente Haarlemmermeer één van de paradepaardjes van haar duurzaamheidsdoelstellingen

18 Juni bent u van 10 tot 16 uur welkom om de windmolen 'De Pionier' van dichtbij te ervaren.

Naast de geavanceerde techniek van deze molen, die door de aanwezige medewerkers van Meerwind graag wordt uitgelegd, wil men bezoekers graag zelf laten ervaren hoe de molens in het landschap ingepast zijn en hen zelf laten oordelen over de vermeende geluidsoverlast.

U kunt een blik onderin de molen werpen, waar alle technische componenten zich bevinden en de actuele opbrengsten zichtbaar zijn.

Dit jaar stelt Meerwind deze dag in het teken van elektrische auto's. Een tiental elektrische en hybride auto's zullen aanwezig zijn! Naast een Tesla en VW Golf GTE zullen er diverse modellen van Renault te bezichtigen zijn.

Naast diverse gebruikers van deze auto's zal ook Renault-dealer Nieuwendijk uit Hoofddorp aanwezig zijn met verschillende modellen. Deze dealer heeft onlangs een groot aantal elektrische Renaults voor de gemeente Haarlemmermeer geleverd. Een aantal van deze elektrische gemeente-auto's zal ook aanwezig zijn.

U kunt al uw vragen over elektrisch of hybride rijden stellen aan de eigenaren van deze auto's en natuurlijk aan de mensen van Nieuwendijk. Zelfs een proefritje (in een Renault), of een stukje meerijden in een van deze auto's is mogelijk op deze dag!

Daarnaast is er voor zowel kinderen als volwassenen een leuke en interessante kennis-quiz te doen. Vragen over ons huidige mondiale energievraagstuk, met prikkelende antwoorden die uitnodigen tot kritische gedachten en gesprek. De winnaars ontvangen een mooi prijs en voor alle kinderen is er uiteraard ook een toepasselijk aardigheidje die dag!

De windmolen 'De Pionier' is te bezoeken van 10 tot 16 uur op het volgende adres:

Weteringweg 139

2156 MX

Weteringbrug

Deze locatie is prima bereikbaar met fiets of auto.

____________________________________________

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie