'Illegale parkeerplaats bij speelplek Park21'

9 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Bij de nieuwe speelplek van basisschool Klavertje Vier in Park21 worden illegaal auto's geparkeerd. Daarbij gaat het niet om een paar auto's maar soms staan er wel tien op een plaats waar helemaal geen auto's mogen komen. Dat zei HAP-raadslid Ron Heimerikx donderdag tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

De speelplek is nog maar kort geleden in gebruik genomen. Leerlingen van Klavertje Vier hebben de ideeën aangedragen voor de locatie. Volgens raadslid Heimerikx is het autoverkeer ter plaatse niet alleen irritant voor de spelende kinderen daar, maar wordt ook het gras kapotgereden. Heimerikx vroeg het college een einde te maken aan dit 'asociale gedrag' van sommige inwoners.

Bij afwezigheid van burgemeester Weterings reageerde wethouder Tom Horn. Hij zei dat het hem verstandig leek om actie te ondernemen als de signalen kloppen. Volgens hem is het niet de bedoeling dat autobezitters de speelplek verstoren. Een paaltje op het fietspad zodat er geen auto meer door kan, kan wonderen doen, aldus de wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie