De (voet)bal gaat zaterdag weer rollen

29 augustus 2016 om 00:00 Sport

Competieverloop 3e klasse wordt mysterie

HAARLEMMERMEER Komend weekend is de aftrap van de amateurvoetbalcompetitie 2016-2017. Bijzonder hierbij is, dat dit bij de Haarlemmermeerse clubs gebeurt onder leiding van dezelfde oefenmeesters als vorig seizoen. Opvallend genoeg wordt het woord 'Mystery' vaak genoemd. Niet omdat ze er nog niet uit zien, maar wel als reden van een enigszins verstoorde voorbereiding. Afgelopen weekend vond dit megafestival plaats in Hoofddorp en had de nodige gevolgen.

Stefan Teeken (sv Overbos 2e klasse): 'We speelden zaterdag de laatste bekerwedstrijd uit tegen het Leidse UVS. Als je dan met een 8-1 nederlaag wordt afgedroogd en spelers zijn nog geen vijf minuten later alleen maar bezig hoe ze zo snel mogelijk op dat feest moeten zijn, stelt me dat wel zeer teleur. We zijn dit seizoen een week eerder met de training begonnen, om conditioneel beter aan de start te verschijnen. De 2e klasse is gewoon een loodzware competitie waar aan 't eind vier teams kunnen degraderen. Vorig seizoen was de start te mager; slechts twee punten uit zeven duels! Je loopt dan een aantal maanden achter de feiten aan. De instelling van mijn spelers gaat de doorslag geven. Is de inzet 80% dan voetbal je tegen degradatie, maar bij 100% kun je frank en vrij spelen. Met de drie aanwinsten; Jansen, Bierda en Graanoogst behoort de middenmoot tot de mogelijkheden. Ik verwacht dat de gepromoveerde teams vanuit de 3e klasse het moeilijk krijgen. Wij starten met een moeilijke uitwedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW.'

Rini van Roon (Fc VVC 3e klasse): Speelt met zijn team in een organisatorische vreemde klasse. VVC speelde de laatste vijf seizoenen nacompetitie, maar wist geen promotie te bewerkstelligen. Van Roon:'Ik wil de woorden Mickey Mouse competitie niet gelijk in mijn mond nemen, maar ook dit seizoen begint weer vreemd. Voor de beker speelden we tegen de Kon. Hfc. De eindstand werd 1-14! Een paar dagen later horen we dat deze ploeg, die ook deel uitmaakt van onze reguliere competitie wordt opgeheven. Er waren maar dertien teams, dat zijn er nu nog maar twaalf. Degraderen is voor niemand aan de orde. Wij gaan alleen maar voor een kampioenschap. De randvoorwaarden bij VVC zijn uitstekend en in de processen op voetbalgebied zijn er in één jaar grote vooruitgangen geboekt. We gaan doordeweeks veel hoger spelende teams uitnodigen om te wennen aan meer weerstand.

De laatste bekerwedstrijd werd zaterdag door tegenstander Vogelenzang afgezegd. Reden; Mysteryland. Natuurlijk weer nadelig in je voorbereiding.' Met de nieuwe aanwinsten De Bie, Knol en Elhamani probeert de titelkandidaat in de seizoensouverture de debutant vv UNO in een onvervalste derby te overrompelen.

Maarten Slagtveld (vv UNO 3e klasse) kijkt al reikhalzend uit naar deze clash: 'We hebben een zeer moeilijk programma de eerste drie wedstrijden. Drie absolute titelkandidaten. We hebben er maar liefst zeventien spelers bij gekregen. We hebben nu een volwaardige selectie met alle posities dubbel bezet. We moeten ons focussen op ons zelf. We weten wat er gaat komen. Een positie in de middenmoot moet mogelijk zijn. In de recente wedstrijden heeft de nieuwe aanwas mij positief verrast, daarom horen verrassingen zeker tot de mogelijkheden.'

Anton Wijsman (Kagia 3e klasse) kreeg op het laatste moment van de KNVB te horen, dat zijn team niet in district West 2, maar in West 1 moet uitkomen. Wijsman; 'Dit heeft absoluut mijn voorkeur niet. Voor de ontwikkeling van mijn spelers is dit niet goed. Natuurlijk zitten er vier sterke ploegen in West 1 , maar dat is te weinig. Ik heb vijf nieuwe spelers van Lisse zondag erbij gekregen. Lisse speelt alleen nog competitief op zaterdag. Deze jongens speelden 2e kl. zondag en zijn dus genoeg gewend. Vorig seizoen ging het met mijn jonge team op een vrijblijvende manier. Ik zei vaak; er moet niets, alles mag. Dat ging op zeker moment na een aantal nederlagen helemaal fout. Na een goed gesprek zij we er daarna uitgekomen. Vanaf dat moment hebben we afgesproken, dat het gewoon moet!

We moeten constanter gaan spelen en een hoog niveau langer vasthouden. Het zijn mooie leerprocessen. We mogen dit seizoen juist tegen de 'kleinere' ploegen geen punten laten liggen.' Kagia start met een thuiswedstrijd tegen het Amstelveense asv Arsenal.

Edwin van Maas (SCW 3e klasse) weet nu nog niet of hij zijn spelers zaterdag de wei in moet sturen. Van Maas: 'Officieel staat er nog de wedstrijd tegen het teruggetrokken HFC op het programma. De laatste bekerwedstrijd miste ik een compleet team vanwege Mysteryland.

Gelukkig hebben we een hele batterij aan nieuwe spelers, die nu minuten konden maken.

Het klinkt gek, maar we kunnen nog niet met elkaar voetballen. Iedereen wil voor zijn eigen plekkie gaan. Een aantal jongens hebben de hele zomer doorgetraind, maar er zijn er ook die pas twee weken terug zijn van vakantie.' Met Maduro (Blauw Wit), Pinas (Almere), Mantin Kuijt (Ajax, Heerenveen) en Trustfull ( Hercules Zaandam) is de selectie behoorlijk versterkt.

Er is dus een mooie taak voor trainer Van Maas weggelegd om hier een eenheid van te smeden. Misschien dat de Rijsenhouters dan voor verrassingen kunnen zorgen.

Hoofddorp zaterdag 3e klasse is een 'vriendenteam'. Promoveerde uit de 4e klasse , doordat het Haarlemse De Brug werd opgeheven. Hebben officieel geen trainer. Misschien de reden waarom bovengenoemde officiële oefenmeesters met diploma zich zorgen maken over het gevoerde beleid van de KNVB in de 3e klasse West 1 zaterdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie