Minstens handhaven en liefst meteen terug

31 augustus 2016 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER Er is hard getraind, er zijn vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, er zijn spelers gekomen en gegaan. Oftewel: de voorbereidingen zijn achter de rug zodat het zondag echt kan beginnen voor Pancratius, Hoofddorp, DSOV, Zwanenburg en DIOS. Wat zijn de verwachtingen?

We maakten een rondje langs de velden en wat blijkt: die variëren nogal. Want de een heeft het over handhaven na promotie, terwijl de ander meteen wil promoveren na degradatie. Het eerste gaat met name op voor Remco van Poeteren, de nieuwe trainer bij DSOV, uitkomend in de 2e Klasse B. "Een stapje hoger betekent automatisch nieuwe uitdagingen. Hoe we het gaan doen op dit niveau is afhankelijk van heel veel factoren. De wens van het bestuur is in eerste instantie handhaving, maar de club is zich aan het ontwikkelen om stiekem ook al een beetje omhoog te kijken. Ik verwacht op basis van het spelersmateriaal en de drive binnen de selectie, dat we aan de doelstelling van het bestuur gaan voldoen." En vervolgens: "Een plaatsje in het linker rijtje zou prima zijn voor het eerste jaar. Een periodetitel zou een enorme bonus zijn."

Mehmet Simek van vv Zwanenburg wil meteen promoveren, terug naar de 3e klasse. Liefst via een kampioenschap, en anders via een periodetitel. "We hebben met alle betrokkenen gesproken over de degradatie en ik heb echt het gevoel dat de neuzen de goede kant op staan: vooruit kijkend naar een nieuw seizoen waarin we moeten voetballen in de vierde klasse, maar met de intentie zo snel mogelijk terug te keren in de derde. Geen kansen weggeven dus. De tegenstander geen ruimte geven. Er 90 minuten lang bovenop zitten. Met de goede instelling zijn we snel waar we horen en dat is niet in de vierde klasse."

Bart Jansen van Pancratius denkt aan een plaats bij de eerste 5 en/of een periodetitel. Hij baseert deze doelstelling op de kwaliteit van de huidige spelersgroep. "De kern van het team is intact gebleven en samen met de nieuwe aanwinsten hebben we een mooie mix voor aankomend seizoen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie