Speciale pagina over bommen in Rijsenhout

29 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT Woensdagmiddag zijn er tijdens werkzaamheden nog eens vijf vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, waarmee het voorlopige totaal op 17 uitkomt. Het gaat om vijf Duitse bommen: twee van 250 kg en drie van 50 kilo. De staat van de bommen is stabiel. Op dit moment is er geen risico voor omwonenden en infrastructuur.

De vondst van bommen wordt vanaf nu bijgehouden op een speciale pagina van de gemeentelijke website: https://haarlemmermeergemeente.nl/vliegtuigbommen-rijsenhout.

Daar is dagelijks de laatste stand van zaken te lezen, zowel wat betreft gevonden bommen, als op een later moment, over de ruiming van de gevonden bommen.

De objecten liggen tussen de Aalsmeerderweg en de A4. De bommen zijn nu afgedekt met platen en zand en vormen op deze wijze geen gevaar.

PLEK Om de aandacht af te leiden van de echte luchthaven Schiphol, is er door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog op deze plek een schijnvliegveld gecreëerd. In dit weiland, tussen de A4, de Bennebroekerweg en de Aalsmeerderweg zijn door geallieerde bommenwerpers bommen afgeworpen. Ook Duitse bommen zijn er terecht gekomen. De meeste bommen ontploften, maar sommigen niet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie