Peter Faber & Gerhardt over eeuwige liefde, eerlijke vergissingen en hartzeer in What lovers do in De Meerse

30 september 2016 om 00:00 Activiteiten

Zanger en gitarist Gerhardt vindt twee jaar geleden op een rommelmarkt gesproken dagboeken van een man die terugblikt op het leven dat hij leefde: zijn liefdes, zijn fouten. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. Want zelfspot is de man gelukkig niet vreemd. Gerhardt schreef een album vol liedjes geïnspireerd op de dagboeken. Jaren '50 stijl. Denk: Buddy Holly, Elvis en Hoagy Carmichael. In de muziektheatervoorstelling What Lovers Do laat acteur en theaterdier Peter Faber de man uit de dagboeken op het podium tot leven komen. U luistert naar doo-wopzang, rock 'n' roll en crooner songs. Wervelende muziek en sfeervolle nummers, in combinatie met meesterverteller Peter Faber in misschien wel de rol van zijn leven, of eigenlijk: het leven van de man uit de dagboeken. De show is een eerbetoon aan de mysterieuze afstand tussen geliefden uit de jaren 50. Een kritische blik op de huidige tijd en een lofzang op de rafelrandjes van de liefde.

Gerhardt is een veelzijdig Nederlands artiest en muzikant. Hij vormt met artieste Lavalu het duo 1st of June. Daarnaast speelt Gerhardt in Beans & Fatback. What Lovers Do is zijn meest recente project. Peter Faber was medeoprichter van het legendarische Werkteater, werd twee maal bekroond met de Louis d'Or, toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor zijn rollen in Koekoeksnest en Avondrood, en speelde in films als Max Havelaar, Dokter Vlimmen, Schatjes en Ciske de Rat.

Deze voorstelling is te zien op woensdag 19 oktober om 20:30 uur in De Meerse. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

De Meerse kleine zaal

Woensdag 19 oktober- 20:30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie