Zondagmiddagpodium: Klassieke muziek door bijzondere talenten van Pier K

10 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert op 16 oktober om 14.00 uur klassieke klanken door het Academie Kamerorkest van Pier K en het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek in de theaterzaal van Pier K, Harmonieplein 2 in Nieuw-Vennep.

Academie Kamerorkest van Pier K

Het Academie Kamerorkest Pier K is opgericht in 2016. Het orkest wil getalenteerde muzikanten van Pier K de kans geven om zich meer te ontwikkelen. Zij krijgen langer les, gespecialiseerde lessen en elke week orkest. De bezetting heeft als basis de klassieke kamerorkestsamenstelling en speelt voornamelijk klassieke kamermuziek.

Het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek

Dit orkest bestaat uit getalenteerde jonge muzikanten uit de Bloembollenstreek. Ze spelen klassieke muziek, maar maken soms een populair uitstapje. Vorig jaar waren zij finalist bij het Nationaal Concours voor jeugdsymfonieorkesten in de Rotterdamse Doelen. Onlangs speelden zij een wereldpremière van een nieuw geschreven pianoconcert in het Conservatorium van Utrecht. Elk jaar begeleiden zij bij een galaconcert een bekende Nederlandse muzikant.

Dirigent Erik Waerts

Erik Waerts is de dirigent van beide orkesten. Hij studeerde trompet en directie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daarnaast dirigeert hij andere orkesten, werkt in onderwijs en schrijft educatief muziekmateriaal. Bij Pier K is Erik projectleider en onder andere verantwoordelijk voor de Week van de Amateurkunst.

De toegangsprijs is € 4,50, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 0 5698873. Dan is ook vervoer met de Meertaxi te reserveren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie