H. Joannes de Doperkerk viert Oogstdankdag

31 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP "Wie zaait, zal oogsten. En zonder oogst geen eten. Wie realiseert zich dat nog tegenwoordig met al die overvolle schappen in de winkels? We mogen dankbaar zijn dat er voor ons zoveel voedsel beschikbaar is. En dat zoveel boeren in onze polder daaraan zo'n grote bijdrage leveren. Op onze Oogstdankdag zullen we daar in onze kerk ook dit jaar bij stil staan", zegt Pastor Kees van Lent.

Dat gebeurt in de vieringen van zaterdag 5 november (aanvang 19.00 uur) en zondag 6 november (aanvang 10.00) met als thema: Elk mens zaait, plant en draagt zorg om te oogsten. En om te laten zien wat oogsten oplevert worden de treden van het altaar versierd met groente, fruit en andere etenswaren die afkomstig zijn van diverse bedrijven in de polder. Jos Eeken, coördinator van de Bloemgroep die de versieringen in de kerk verzorgt, vertelt hoe dat dit jaar gaat gebeuren. "Een beetje anders dan anders, want de producten worden na de vieringen niet onder de parochianen verdeeld. Alles wat we dit jaar laten zien is bestemd voor de Voedselbank. Dat betekent een andere presentatie, want er moet zoveel mogelijk ''houdbaar" verpakt zijn. Voor ons dus best een uitdaging om dan toch een mooi eetbaar schilderij neer te zetten. We krijgen pompoenen, tomaten, uien, aardappelen, bieten, winterwortels, kool, melk, eieren en nog veel meer. En ook zonnebloemen en een serie herfstbloemen, waarmee we dan zeker een mooi plaatje kunnen maken."

Jos Koeckhoven, samen met Henk Koning nauw betrokken bij de organisatie van de Oogstdankdag van de parochie, is blij dat de Voedselbank dit jaar optimaal kan profiteren. "De mensen die daar klant zijn, hebben deze producten echt nodig. Dankzij de bereidwilligheid van de lokale producenten, die we zeer erkentelijk zijn, kunnen we ze helpen. Gezond voedsel, het is minder vanzelfsprekend dan we allemaal aannemen. Laten we daarom bij deze Oogstdankdag weer stilstaan bij alle goede gaven van ons polderland"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie