MOZART-Matinee door Koor Excelsior m.m.v. Solisten, Orkest en Orgel op 26 november, Nieuw Vennep

5 november 2016 om 00:00 Nieuws

Zaterdagmiddag 26 november geeft het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior een Mozart-Matinee in de Prot.Kerk De Rank.

Een kerk met een fantastische akoestiek, een prachtig klinkend orgel en prettige zitplaatsen. Al met al een fijne concertzaal.

Het concert wordt geheel gevuld met werken van W.A. Mozart, t.w.

** de Krönungsmesse

** de Spatzenmesse

** de Grosse Credomesse

** alsmede het prachtige Ave Verum.

Koor Excelsior wordt ook dit concert weer bijgestaan door meerdere solisten die hun sporen op nationaal en internationaal terrein hebben verdiend:

** Ruzanna Nahapetjan, sopraan

** Ellen Smit, mezzo sopraan

** Erik Janse, tenor

** Ruben Chapp, bariton

** begeleiding door het Holland Symfonie Orkest

** Peter Ouwerkerk, orgel

Algehele leiding: Sytze Stel

Koor Excelsior bestaat uit ca. 60 enthousiaste (amateur-) zangers en zangeressen. Wij repeteren wekelijks onder de bezielende leiding van dirigent Sytze Stel.

Sytze Stel is sinds 1980 dirigent van Excelsior en onder zijn inspirerende leiding zijn door dit koor al vele grote werken uitgevoerd, zoals het Weihnachtsoratorium en de Johannes Passion van J.S. Bach, Stabat Mater van Poulenc, de Messiah en Jephta van G.F. Händel enz.

Sytze rekent het oratoriumrepertoire tot zijn favoriete muziek.

Het koor wordt tijdens het concert begeleid door het Holland Symfonie Orkest. Dit orkest bestaat uit een professionele, flexibel inzetbare groep freelance musici. De brede repertoire-kennis en grote ervaring zorgen voor prachtige concerten op top niveau.

Als organist treedt de internationaal bekende Peter Ouwerkerk op.

Peter volgde zijn opleiding voor Orgel Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij heeft diverse prijzen op orgelconcoursen gewonnen, concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en is o.m. leider van het Internationaal Haarlems Orgelfestival.

Zaterdagmiddag 26 november, aanvang 15.30 uur (kerk open om 15.oo uur)

Toegangsprijs incl. programmaboekje en 1 consumptie in de pauze bedraagt in de voorverkoop € 20,=, aan de kerk € 22,50 en jeugd tot 16 jaar: € 10,=.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij muziekhandel S.de Wit en Zn, Madeliefstraat 12, Nieuw Vennep, via onze website en ook tel. 0252 622480.

Meer informatie kunt u vinden op de website van ons koor: www.koorexcelsior.nl

en bij de voorzitter Dick Smit, tel. nr. 0252-622480.

Wij zien er naar uit u weer te ontmoeten bij ons sfeervolle Mozart-Matinee !

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie