Scouting in Zwanenburg veilig op weg

6 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

"Vervang jij een kapotte fietslamp meteen? Maar liefst 4 op de 10 fietsers doet dat niet. Toch is het heel belangrijk om dat snel te fiksen." Met deze tekst werden de Welpen en Scouts van Scouting Rijnlandgroep in Zwanenburg uitgenodigd voor een wel heel bijzondere opkomst. Afgelopen zaterdagochtend kwamen zij bij elkaar bij het clubhuis aan de Nolenslaan om mee te doen met de ANWB Lichtbrigade.

Nu de wintertijd weer is ingegaan en de dagen korter worden vindt de Scoutingvereniging uit Zwanenburg het extra belangrijk dat de leden veilig van en naar de Scouting, school of vriendjes fietsen. Afgelopen zaterdag werden daarom alle fietsen door de kinderen aan een uitgebreide veiligheidscontrole onderworpen. Alles wat niet in orde was werd door de kinderen zelf onder deskundige begeleiding gerepareerd. De ANWB had speciaal voor deze actie een toolkit beschikbaar gesteld met o.a. verlichting, reflectoren en gereedschap.

Naast het serieuze werk waren er natuurlijk ook andere dingen te doen, alles in het thema Fiets en Veiligheid. Een estafette waarbij de kinderen fietsonderdelen moesten verzamelen, een wedstrijd langzaamfietsen, en een parcours waarbij ze zoveel mogelijk water moesten overbrengen. Voor de jongsten was er een leuke kleurplaat en de oudsten deden nog een quiz met vragen over verkeersborden en regels.

Kortom, een opkomst vol leuke dingen en een groep met veilige fietsen! En ook voor de komende maanden staan er weer veel leuke en bijzondere activiteiten op het programma. Niet voor niets staat Scouting voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Wil je het zelf allemaal wel eens zien? Laat je uitdagen! en kom een keer kijken bij Scouting Rijnlandgroep aan de Nolenslaan in Zwanenburg. Voor meer informatie kun je ook even kijken op de website: www.scoutingrijnland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie