Martine Delfos houdt lezing over autisme in Hoofddorp

13 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Martine Delfos gaf maandag 7 november voor tweehonderd mensen met autisme, ouders, familie en hulpverleners een lezing met als titel: `Autisme, een andere wijze van sociaal zijn?!'. Martine Delfos is internationaal onderzoekster, schrijfster, docente en therapeute.

Ze gaf uitleg over haar theorie dat autisme geen defect is maar een vertraging en versnelling in de hersenen tegelijkertijd. Iemand met autisme kan op het ene gebied voor zijn in zijn ontwikkeling en op een ander gebied achterlopen. Martine Delfos gaat ervan uit dat bij de persoon met autisme de kennis en inzicht ontbreekt om in bepaalde situaties goed te handelen.

Op haar geheel eigen, boeiende wijze vertelde ze over haar gesprekken met kinderen en volwassenen met autisme. Dat sociaal zijn niet makkelijk is voor mensen met autisme, zeker niet als ze gevoelig zijn voor allerlei omgevingsprikkels, werd op deze avond duidelijk.

Naast inzicht in de theorieën en wetenschappelijke onderzoeken over autisme deelde ze ook haar visie op de diagnosestelling, gedragstherapie en de invloed van speciaal onderwijs op het kind met autisme.

Ze wist met haar warme belangstelling en oprechte nieuwsgierigheid voor de persoon met autisme en de omgeving het publiek te raken.

De avond werd georganiseerd door het Autisme Informatie Centrum (AIC) Hoofddorp en de Oudercontactgroep Autisme van STG Haarlemmermeer en vond plaats in het Haarlemmermeerlyceum.

Het AIC is iedere vrijdagochtend tussen 10-12 uur te bezoeken op de Boekanierlaan 2 in Hoofddorp. E-mail aichoofddorp@gmail.com. Voor informatie over de Oudercontactgroep Autisme kunt u mailen naar ocahaar@gmail.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie