Rommelmarkt De Rank: groot succes !

13 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Rommelmarkt De Rank groot succes !

De rommelmarkt, die afgelopen vrijdag en zaterdag voor de 26-ste keer werd gehouden in en om De Rank aan de Eugenie Previnaire weg in Nieuw-Vennep, is ook dit jaar een groot succes geworden, met als uiteindelijk resultaat een fantastische opbrengst van totaal €. 72.100,-- !

Op vrijdagavond was er constant sprake van een behoorlijke stroom aan kopers en liefhebbers, en er werden dan ook goede zaken gedaan. Op zaterdag was het duidelijk rustiger, maar ook toen ontstond er een gezellige en sfeervolle drukte in en om de Rank.

Nadat zaterdag om 15.00 uur de rommelmarkt-verkoop was gestopt, ging de organisatie over op de veiling als laatste onderdeel van het totale rommelmarktevenement. Onder leiding van de ervaren en enthousiaste Gerrit Medema, in opvallend keurig rommelmarkt-tenue !, kwamen er ook dit jaar ruim 60 veilingstukken onder "zijn" hamer. Ook nu was dat weer een heel speciaal en apart gebeuren, dat in totaal een bedrag van € 20.000,-- opleverde. Het laatste veiling-item (een geheel verzorgde vaartocht op en rond de Westeinder-plassen, voor 12 personen aan boord van een origineel skûtsje, gecombineerd met een 4-gangen diner) was met recht het klapstuk: het leverde het fantastische bedrag op van €. 4.100,-- !

De opbrengst van de rommelmarkt is voor een belangrijk deel bestemd ter bestrijding van onkosten binnen de kerk, maar komt ook ten goede aan een tiental goede doelen, waaronder de Stichting Hoop voor Albanië, die hulptransporten verzorgt naar Albanië, en de Stichting Werkgroep Oost-Europa, die momenteel druk doende is met de bouw van een Multifunctioneel Centrum in Plopana, in Oost-Roemenië.

Met het resultaat van zowel de rommelmarkt áls de veiling, maar ook de verkoop (gedurende het gehele jaar) via Marktplaats, bleek de totale opbrengst van de rommelmarkt 2016 geëindigd te zijn op een prachtig bedrag van €. 72.100,-- !!

De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze zeer geslaagde rommelmarkt en is alweer bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Die staat dan gepland op vrijdag 10 en op zaterdag 11 november 2017, wederom in en bij De Rank.

Voor meer informatie, zie de website: www.rommelmarkt.nu

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie