Eerst Britse vliegtuigbom tot ontploffing gebracht

22 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft dinsdag aan het begin van de middag de eerste (Britse) bom, van de tot nu toe dertig gevonden vliegtuigbommen in een akkerland in Rijsenhout, tot ontploffing gebracht.

In de nabije omgeving moesten een aantal woningen en bedrijfspanden tussen 11 en 13 uur worden ontruimd. Voor betrokkenen - inclusief eventuele huisdieren - was opvang geregeld in de Ontmoetingskerk aan de Werf 2.

Woensdag 23 november is de ruiming van de tweede (Duitse) bom. Omdat deze bom verder van de bebouwing afligt is ontruiming deze dag niet nodig. Aangezien beide bommen niet verplaatst konden worden, moesten beide exemplaren door de EOD ter plaatse tot ontploffing worden gebracht.

In september 2016 zijn er in een akkerland tussen de A4 en Aalsmeerderweg diverse vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Op deze plek in de polder lag tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duits schijnvliegveld. Daarom wordt de grond nader onderzocht op aanwezige explosieven. Tot 10 november zijn er 30 bommen gevonden. De vliegtuigbommen zijn afgedekt met zand en platen en vormen op dit moment geen risico voor omwonenden en infrastructuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie