Echtpaar Van Rijn 60 getrouwd

25 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Burgemeester Theo Weterings heeft maandag een bezoek gebracht aan het echtpaar Van Rijn om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De broer van mevrouw Van Rijn was al vanaf de eerste klas van de lagere school een vriend van haar aanstaande man. De vriendschap bleef onder andere omdat hij het zusje van zijn vriend zo leuk vond. Dit mondde uiteindelijk uit in een huwelijk.

Na hun huwelijk in 1956 is het echtpaar van Rijn naar Werkendam verhuisd. In 1959 volgde een verhuizing naar Delft die in 1961 werd gevolgd door een verhuizing naar Nieuw-Vennep. In 1979 verhuisden meneer en mevrouw van Rijn naar Emmen om in 1997 terug te keren naar Nieuw-Vennep. Met enkele plaatselijke verhuizingen erbij gerekend heeft de verhuiswagen 8 keer voor hun deur gestaan!

Het echtpaar was blij verrast toen er na vier jongens toch nog een meisje werd geboren.

Mevrouw van Rijn heeft tot haar huwelijk als hulp in de huishouding gewerkt. Volgens haar man is ze 'met verve altijd het middelpunt geweest in een druk en soms ook hectisch gezinsleven.' Meneer van Rijn is in de oorlogsjaren begonnen als timmerman bij aannemersbedrijf Erven J.F.P. Jansen in Nieuw-Vennep. Na het huwelijk ging hij in 1956 aan de slag als bouwkundig uitvoerder in Werkendam. Na het behalen van het diploma bouwkundig opzichter werkte hij van 1959 tot 1963 als technisch Ambtenaar bij de gemeente Delft. Vervolgens was hij van 1963 tot 1991 werkzaam als bouwkundige bij Vicon in Nieuw-Vennep waarna hij tot zijn pensioen als Technisch Adviseur voor kunststofproducten voor Vicon Polyester in Nieuw-Vennep werkte.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie