Aanstormend cabarettalent Thijs van de Meeberg

29 november 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Thijs van de Meeberg wist tijdens het Leids Cabaret Festival in 2015 zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht te slapen. Op donderdag 15 december staat hij met zijn eerste avondvullende voorstelling Er mag gedanst worden in Het Oude Raadhuis. Met deze voorstelling staat Thijs garant voor een avond vol ongekende energie en vlijmscherpe humor. Ook de pers is razend enthousiast want de ongrijpbare Van de Meeberg zet krachtige beelden neer, spreekt in literaire volzinnen en blijft tot de laatste minuut verrassen. Een overdonderende entree in de cabaretwereld!

Thijs raakt ongevraagd verzeild in een ogenschijnlijk simpel dilemma: een onbekende jongen vraagt om hulp. Helpen ja of nee? De scoutingwet kent hij nog feilloos uit zijn hoofd, maar wanneer is het probleem van iemand anders ook jouw probleem?

Thijs van de Meeberg studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en werkt sinds september 2013 bij de Cabaretpoel, een kweekvijver voor nieuw cabarettalent. Samen met regisseurs Pieter Bouwman en Tim van der Sluijs (tevens oprichter van de Cabaretpoel) ontwikkelde hij zijn afstudeervoorstelling Vleesgeworden. Hij werkte deze show uit tot een versie die hij tijdens het Leids Cabaret Festival 2015 speelde en wist hiermee zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht te slepen. De jury schreef: "Zijn spel, mimiek en timing zijn telkens raak. Bovendien is Thijs een geweldig improvisator."

Het Oude Raadhuis

Donderdag 15 december - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie