DSOV winnaar in bloedstollende wedstrijd tegen WeHaVe om de 1e plek.

6 december 2016 om 00:00 Sport

DSOV kreeg de handbaldames van WeHaVe uit Weesp op bezoek.

Een wedstrijd om de nummer 1 positie en dus een te verwachten thriller in de Spaarnehal.

DSOV startte voortvarend, Malissa van der Linden haalde hoog niveau en kon 2 fantastische goals vanaf de cirkel maken. Nadine van Haaster kon al snel in de turbostand omschakelen en verraste de opponent met een snelle break (3-0)

Na deze beginfase verliep het scoren voor beide teams moeizaam, beide teams konden het verdedigend stevig dicht houden en na 20 minuten was de stand nog altijd in het voordeel van DSOV (5-2)

DSOV hield stand maar in de laatste 10 minuten begon het team toch wat in te zakken. DSOV moest zoeken naar kansen, kon verdedigend even niet de 100% halen en WeHaVe kon toeslaan. En hoe! 5 goals op rij tegen. De spelers uit Weesp roken bloed en in de staart van de 1e helft konden zij de ruststand bepalen op een 5-7, een bittere pil voor DSOV die in de rust even de boel weer op orde moesten brengen.

Gelukkig kon in de 2e helft het verschil van 2 weer snel worden weggepoetst. Nadine van Haaster en Deborah den Butter waren in no time trefzeker, stand 7-7.

Bloedstollend was het, een zinderende wedstrijd met 2 teams die er een topwedstrijd van maakte. Nu kon WeHaVe weer de voorsprong pakken met 2 punten en na de 7-9 achterstand was het Rianne Muller die de boel weer op scherp zette en kon eenmaal via de cirkel en eenmaal via een penalty scoren. Dit was een belangrijk moment omdat WeHaVe nu voor de 2e keer een voorsprong van 2 punten zag verdwijnen.

DSOV stond nu weer met 10-9 voor en de laatste 10 minuten braken aan.

De laatste 10 minuten waren zenuwslopend en de stand ging steeds gelijk op, dan weer DSOV, dan weer WeHaVe een punt.

Het was in deze fase Malissa van der Linden die het hoofd steeds koel hield en kon de 13-12 scoren.

Weer was het WeHaVe die op gelijke hoogte kon komen door een mislukte pass van DSOV en met nog 2 minuten op de klok werd het wel heel spannend (13-13)

Gelukkig was Malissa van der Linden met haar ervaring slim en kon bij tijdspel van WeHaVe een voorsprong nemen in de break. De keepster van DSOV Eveline Sikking zag dit en kon de bal perfect spelen en Malissa van der Linden kon de winnende goal scoren. Een enorme ontlading aan DSOV zijde was het gevolg, de Spaarnehal stond even op zijn kop.

Met nog 1 minuut spelen konden beide teams het net niet meer vinden, DSOV kon de punten in deze zinderende sportieve topper binnenshuis houden, eindstand 14-13