Musicaldebuut voor De Jeugd van Tegenwoordig in De Meerse

7 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De groep werd, met dank overigens aan dj Giel Beelen, in 2005 bekend met het nummer Watskeburt. Anno 2016 treedt De Jeugd van Gisteren nog steeds op. En ze hopen tevens furore te maken via een musical. Voor 9 december staat in De Meerse de eerste try-out gepland.

Daarom wordt er deze week vooral geoefend op de toneelvloer in de grote zaal van De Meerse. Kostuums, het verkleden, de tekst, de lengte van de dialoog, de dialoog zelf, de belichting - alle onderdelen die van belang zijn voor een geslaagde musical (met liedjes van DJVT, zoals Sterrenstof, Get Spanish en Watskeburt zelf) worden kritisch bekeken. Niet alleen door Peter van de Witte (regie) die midden in de zaal zit en die een bepaalde scene zelfs acht keer in diverse varianten laat spelen. Maar ook door twee leden van DJVT die nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van de tekst en de toonzetting ervan (Pepijn Lanen, bekend als Faberyayo en Olivier Locadia, bekend als Willie Wartaal). Zij geven tevens interviews, laten weten dat er twee jaar voorwerk aan vooraf is gegaan, dat 'ze wel tevreden zijn', en dat bezoekers er vooral van moeten genieten.

Het zijn lange dagen van zitten, luisteren en aanpassen. Net zolang tot 'het er goed op staat'. Dat moet voor 20 december, want voor die dag staat de premère gepland voor de 'poppenmusical' die vooraf aangekondigd wordt als anarchistisch hiphopsprookje met de taal, humor en muziek van De Jeugd van Tegenwoordig. En met een tekst als 'Vergeet alles wat je denkt te weten over musical. Vergeet sowieso alles wat je ooit gehoord hebt over theater. Want dit wordt een knettergekke theatertrip met De Jeugd van Tegenwoordig'.

Dat 'met' moet alleen niet al te letterlijk genomen worden. Niet de leden zelf spelen namelijk een rol. Het zijn poppen die sprekend lijken op de leden van de band, het zijn acteurs die de poppen tot leven brengen. Zoals Henk Poort die de rol van AuSchurk speelt (ongetwijfeld aan verwijzing naar sponsor Kesbeke tafelzuren).

De musical is voor 16 jaar en ouder. Kaarten via De Meerse.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie