Studenten schieten ouderen met bijzondere wens te hulp

7 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Een club studenten van de Hogeschool van Amsterdam is gestart met een bijzonder project. Hoofddorper Rick Lind gaat met zijn projectgroep persoonlijke wensen van ouderen in vervulling brengen. "We zijn op zoek naar het verhaal achter de wens".

"Voor de minor Managen van Creativiteit en Innovatie van de opleiding Sportmanagement en Organisatie mocht ik samen met een groep medestudenten een project naar keuze opzetten. Er zijn tegenwoordig al diverse initiatieven en tv-programma's, zoals Geer en Goor op zoek naar een hobby, die zich inzetten voor ouderen. Wij willen dit nu als studenten ook gaan oppakken", aldus Rick.

Met zijn groep is hij op zoek naar ouderen die een wens hebben met emotionele waarde. "Het verhaal achter de wens interesseert ons heel erg. En qua wensen kan je het zo gek niet bedenken. Als iemand bijvoorbeeld als treinconducteur heeft gewerkt en dit heel graag nog een dagje wil doen, dan gaan wij dat regelen. Maar ook een rondvaart door Amsterdam of skydiven behoort tot de mogelijkheden".

FILM ALS AANDENKEN "Het lijkt ons hartstikke leuk om tijdens het uitje de oudere en zijn of haar ervaringen te filmen. De film kan vervolgens gebruikt worden als aandenken", zegt Rick. Op die manier kan de ervaring ook met meer mensen gedeeld worden. "Familie, vrienden en kennissen kunnen dan achteraf ook nog meegenieten. Zo kan iedereen zien hoe bijzonder het vervullen van de wens was voor de oudere", vervolgt hij.

SPONSORING De studenten kunnen het uitvoeren van de wensen helaas niet uit eigen zak bekostigen en zijn daarom hard op zoek naar bedrijven en sponsoren die hen een handje willen helpen. "We snappen dat bedrijven ons niet zomaar gaan helpen, er moet natuurlijk wel wat tegenover staan. Daarom zouden wij met alle liefde bijvoorbeeld dag meedraaien in een bedrijf om hun sponsoring terug te betalen. Daarnaast kunnen sponsoren ook van de gemaakte film gebruikmaken om te laten zien hoe zijn een oudere hebben geholpen".

Heeft u een wens die u graag in vervulling ziet gaan? Of heb je een oma, opa, vriend of kennis die een mooie wens heeft? Neem dan contact op met Rick en zijn projectgroep door een mail te sturen naar studentenvoorouderen@gmail.com. Ook geïnteresseerde bedrijven kunnen zich uiteraard melden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie