Tennet deelt fietsverlichting uit

8 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWAANSHOEK Het kan niemand ontgaan dat Tennet voortvarend aan het werk is met de aanleg van de nieuwe 380 kV-leiding. Het zorgt voor overlast voor met name fietsers. Met de steeds korter wordende dagen is goede fietsverlichting noodzakelijk en die gaat Tennet op vrijdag 9 december uitdelen.

Nu nog vinden de werkzaamheden voornamelijk plaats rond Vijfhuizen, maar ze beginnen geleidelijk aan op te schuiven richting Hoofddorp. In Boseilanden legt Tennet deze nieuwe verbinding ondergronds aan en combineert dit werk met een nieuwe ondergrondse 150 kV- verbinding. Vanwege de voorbereidende werkzaamheden worden fiets- en wandelverbindingen binnenkort afgesloten. Zo gaan beide bruggen voor langzaam verkeer die over de Drie Merenweg liggen op slot en dat geldt ook voor fietspaden in het gebied Boseilanden. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Het zijn met name inwoners van Zwaanshoek die de meeste hinder ondervinden van de maatregelen.

Op 9 december deelt Judith Bouwman van Tennet op twee plaatsen fietsverlichting uit: van 14 tot 14.45 uur bij de ingang van Boseilanden aan de Bennebroekerweg en van 15 tot 16 uur bij de Duinpadbrug bij eiland 4 in Floriande.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie