Van Groningen KIOS wint streekderby

10 december 2016 om 00:00 Sport

De korfbalontmoetingen tussen het Nieuw Vennepse Van Groningen KIOS en het Hillegomse SDO zijn altijd beladen ontmoetingen.

Ook nu moest de flegmatieke scheidsrechter regelmatig de verhitte gemoederen sussen, maar gelukkig hield hij de gele kaarten op zak.

KIOS sloeg toe in het laatste kwartier van de eerste helft, toen het van 4 - 5 uitliep naar de 8 - 11 ruststand.

Was de tweede helft in deze zaalcompetitie tot nu toe van de Vennepers niet sterk, dit keer was daar geen sprake van. Uitblinkster Ilse Landman(5 treffers) en Perry Kool(4x) schoten direct na rust de stand naar 8 - 13 en die voorsprong werd goed verdedigd, waarna Van Groningen KIOS het laaste kwartier demarreerde van 10 - 15 naar een alleszeggende 13 - 24 overwinning.

Een prima opsteker voor de wedstrijd van as zaterdag thuis om 19.40 tegen het mede op de tweede plaats staande Luno.