Leerlingen basisschool De Tovercirkel sturen kerstkaarten voor Ouderenfonds.

20 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Leerlingen van Basisschool De Tovercirkel hebben allemaal een mooie kerstkaart gemaakt voor de actie van het Ouderenfonds. Het Ouderenfonds zorgt dat de kerstkaarten bij eenzame ouderen komen.

Op basisschool De Tovercirkel vinden ze het belangrijk dat de leerlingen naast rekenen, taal en andere vakken ook leren dat we samen verantwoordelijk zijn voor onze maatschappij en daarin een bepalende rol kunnen spelen. Zeker gedurende de feestdagen is het extra mooi om stil te staan bij het geluk van anderen. Vandaar dat de school graag wilden meedoen met de actie: 'stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen'. Kerst vier je namelijk vaak samen met familie en vrienden, maar helaas geldt dit niet voor iedereen.

Alle leerlingen hebben hun best gedaan om zo'n mooi mogelijke kaart te maken. Samen met de klas zijn ze naar de brievenbus gelopen en hebben alle kaarten op de bus gedaan. De leerlingen waren zelf ook enthousiast over de actie; 'Ik hoop dat iedereen een fijne kerst heeft, ook eenzame opaatjes en omaatjes', aldus een kleuter.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie