Plan van aanpak verwarde mensen moet politie ontlasten

21 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het college van burgemeester en wethouders heeft een plan van aanpak vastgesteld voor verwarde mensen. Wethouder Tom Horn van Zorg zei dinsdag tijdens het wekelijkse persuurtje dat de aanpak de inzet van politie moet terugdringen.

De politie moet nogal eens in actie komen als verwarde mensen voor overlast zorgen. Ze worden dan in de boeien geslagen en afgevoerd naar het politiebureau. Vaak gaat het om mensen die een hulpvraag hebben.

Volgens wethouder Horn is de groep verwarde mensen heel divers. Het zijn niet alleen mensen met een licht verstandelijke beperking maar ook dementerenden en mensen met psychiatrische klachten. Horn denkt dat het in Haarlemmermeer om enkele tientallen personen gaat.

In het plan van aanpak staan tien actiepunten om de zorg voor verwarde mensen beter te regelen. "Het moet efficiënter en effectiever", aldus wethouder Horn. Hij is ervan overtuigd dat de situatie beter gaat worden. Maar er is volgens de wethouder geen garantie dat de politie nooit meer hoeft op te draven. "Je kunt natuurlijk nooit helemaal voorkomen dat er iemand uit zijn dak gaat en dat diens buurman de politie gaat bellen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie