27 februari 2017 om 00:00 Activiteiten

Vrouwendag Haarlemmermeer

Power to de vrouw

Internationale vrouwendag wordt in Nederland gevierd sinds 1912 en staat in het teken van solidariteit tussen vrouwen, overal op de wereld. Er worden nog steeds vrouwen onderdrukt en in veel landen zijn rechten en gelijke behandeling voor vrouwen nog bepaald niet vanzelfsprekend. Redenen genoeg om internationale vrouwendag te blijven vieren en erbij stil te staan dat vrouwen elkaar elke dag kunnen ondersteunen en ontwikkelen.

8 maart viering

In Haarlemmermeer zal op 8 maart ook Vrouwendag gevierd worden. Door het P-team zal in samenwerking met MeerWaarde, Maatvast en Marhaba de gehele dag aandacht worden gegeven aan deze dag. Het thema voor 2017 in Haarlemmermeer zal zijn Power to de Vrouw. In de ochtend, welke van start zal gaan om 09.30 uur, zal onder leiding van dagvoorzitter Mieke Booij met elkaar in gesprek worden gegaan rondom de kracht van vrouwen, hoe kan je krachtig zijn en wat heb je daarvoor nodig?. Inspirerende inleiders als de directeuren van Maatvast en Meerwaarde zullen hun visie geven, maar ook Chantal Verbeek van L'Oreal zal nader ingaan op de Power van Vrouwen, gezien vanuit hun ondernemerschap en internationaal bedrijf. Ook wethouder Ab Reinders zal aanwezig zijn.

Afsluitend aan het programma kan er met elkaar geluncht worden.

99powervrouwen

Daarnaast is Lucinda Douglas aanwezig bij de viering. Deze krachtige en inspirerende vrouw wil graag haar talenten en energie delen met velen en niet verloren laten gaan. Zij zal haar initiatief 99powervrouwen nader uitleggen, hoe je jouw kracht aan anderen kan doorgeven.

100 jaar vrouwenkiesrecht

Het recht gekozen te mogen worden en te mogen kiezen lijkt zo vanzelfsprekend. Pas in de vorige eeuw was dat ook mogelijk voor vrouwen. 2017 is 100 jaar vrouwenkiesrecht. In het P-Punt zal die dag een lokaal zijn ingericht met stemhokjes, voorbeeld kieslijsten en rode potloden. Ook zijn de flyers beschikbaar van alle 28 partijen die op 15 maart meedoen met de landelijke verkiezingen. Het is belangrijk als krachtige vrouw ook gebruik te maken van je kiesrecht. Informatie te over deze dag, zelfs op de aanwezige laptops kan bv stemwijzer worden geraadpleegd.

Ook aan kinderopvang is gedacht zodat de vrouwen ontspannen kunnen deelnemen aan alles. Het complete programma zal staan op de pagina van het P-Punt www.maatvast.nl

De 8 maart viering zal worden gehouden in het P-Punt aan de Graan voor Visch 14301 te Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie