'Fietsers vogelvrij op fietspad door scooters'

27 februari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De CDA-fractie maakt zich steeds meer zorgen over de veiligheid van fietsers op fietspaden in relatie tot scooters en bromfietsen. Volgens de christen-democraten zijn er steeds meer nieuwsberichten over ongelukken waarbij fietsers en scooters of bromfietsen betrokken zijn. Met andere woorden: de fietser dreigt vogelvrij te worden op zijn of haar eigen fietspad. Fractievoorzitter Mariëtte Sedee en fractieassistent Erik van der Peet van het CDA hebben het college er schriftelijke vragen over gesteld.

Volgens het CDA heeft de manier waarop de fietspaden in de gemeente zijn ingericht te maken met de onveiligheid van fietsers. Bromfietsers zouden vaak ten onrechte op de fietspaden rijden. De CDA-fractie wil een overzicht wil een overzicht van alle aanrijdingen sinds 2013 waarbij fietsers zijn aangereden door een bromfiets of scooter. Ook willen Sedee en Van der Peet weten hoe vaak er in diezelfde periode handhavend is opgetreden tegen bromfietsers die ten onrechte op het fietspad reden.

De CDA-fractie maakt zich vooral zorgen over de onveiligheid op het fietspad langs de IJweg tussen de Bennebroekerweg en de Getsewoudweg. Volgens Mariëtte Sedee en Erik van der Peet maken 's ochtends en 's middags vele scholieren gebruik van deze route. De CDA'ers willen weten hoeveel ongelukken er sinds 2013 op dit fietspad zijn geweest en hoeveel jongeren er elke dag heen en weer fietsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie