zondagvoetbal

29 mei 2017 om 00:00 Sport

'Meerse' voetbalteams (zon) presteren goed

Sv Hoofddorp speelt finale tegen SCH'44 voor plek in 1e klasse

HAARLEMMERMEER Maar liefst drie Haarlemmermeerse clubs speelden dit voetbalseizoen op 2e klasse KNVB niveau: DSOV, Pancratius en Hoofddorp. Na een stroef begin wist Hoofddorp zich nog tot de tweede plaats omhoog te knokken. Deze plek gaf het recht te spelen in de nacompetitie voor promotie. Tegenstander West Frisia werd tweemaal opzij gezet.

De eerste van de twee finalewedstrijden is zondag tegen SCH'44, de ploeg uit Harmelen. In de reguliere competitie was dit ook een tegenstander, die de eerste periode binnenhaalde. Een overwinning zou een prachtig afscheid betekenen voor trainer Jimmy Simons. Hij verlaat Hoofddorp na vier seizoenen en vervolgt zijn trainersloopbaan bij Fc Almere.

Pancratius dat op de ranglijst lang op de tweede stek stond, zag op het eind Hoofddorp langszij komen en greep overal naast. De derde ploeg DSOV verkeerde het hele seizoen in degradatiegevaar, maar ontsnapte twee weken geleden met een ware 'Houdini act'. De Vijfhuizenaren wonnen zelf uit van Hooglanderveen en concurrent DCG verloor thuis van een degradant. Toch kwam er na de wedstrijd verrassend nieuws; de club gaat het nieuwe seizoen niet verder met trainer Remco van Poeteren.

Onverwachte contractbeëindiging

In januari kwam het DSOV bestuur met de trainer nog mondeling een verlenging van een jaar van het lopende contract overeen. Van Poeteren: 'Natuurlijk heb je het samen wel over verbeterpunten, maar als het niet goed zit maak je geen verdere afspraken. We knokten ons naarmate de competitie vorderde steeds verder omhoog. Voor de laatste wedstrijd had ik een afspraak met het bestuur. Ik dacht dat het te maken had met de invulling van het komend seizoen. Ik kreeg echter te horen dat de spelers het nieuwe seizoen niet verder met mij wilden, maar dat ze de eventuele nacompetitie nog wel met mij wilden afmaken. De spelers wilden een ander type trainer voor de groep. Het is natuurlijk wel een klap in je gezicht als je dit geheel onverwachts te horen krijgt. Na de handhaving was er bij mij en de spelers wel sprake van oprechte blijdschap. Ik zie het dan ook als een zakelijk geschil, waarover ik van de week met het DSOV-bestuur verder in gesprek ga.'

Voorzitter Ton van der Aar beaamt dit verhaal. Van der Aar:' Deze situatie kent natuurlijk alleen maar verliezers. Remco is een aimabel mens, maar ik hoef natuurlijk niet drie keer in de week met hem op het veld te staan. Bij het nemen van dit soort beslissingen ben je niet te benijden als bestuurslid van een voetbalvereniging.'

Zwanenburg en DIOS

De Vennepse trainer Dave Lange van vierdeklasser DIOS heeft deze problemen niet. Hij promoveerde met zijn jubilerende club voor de tweede keer op rij en speelt volgend seizoen in de 3e klasse. Door de inkrimping van de zondagcompetities volstond een periodetitel.

Zwanenburg behaalde dit seizoen ook een periodetitel in de 4e klasse. De ploeg komt echter uit voor het district West 1. Daar gelden weer hele andere regels. Na een gelijkspel tegen Saenden en verlies tegen Wijk aan Zee lijkt hun rol uitgespeeld in de poulefase.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie