Comfortkamers Spaarne Gasthuis openen 13 juni

8 juni 2017 om 00:00 Nieuws

De comfortkamers geven de patiënten tijdens hun behandeling of in de laatste fase van hun leven meer ruimte, privacy en comfort. De kamers zijn mogelijk gemaakt door Stichting Roparun en de Jojo Foundation. Jordy Onkenhout, oprichter van de JoJo Foundation en zelf patiënt van het Spaarne Gasthuis, verricht de openingshandeling.

In 2013 zijn er met steun van Stichting Vrienden Spaarne Gasthuis al twee comfortkamers geopend. "Deze kamers worden zeer gewaardeerd door de patiënten die hier verpleegd worden", vertelt Wendy Roos van Stichting Vrienden Spaarne Gasthuis. "De kamers zijn ingericht met natuurlijke materialen en warme kleuren om patiënten en hun naasten zoveel mogelijk het geborgen gevoel van thuis te geven."

Onkenhout weet als geen ander hoe belangrijk de kamers zijn. "Ik kreeg lymfeklierkanker toen ik 18 jaar was. Nu, 3 jaar later, heb ik een stamceltransplantatie, 60 chemo's en 20 bestralingen achter de rug. Ik ken het ziekenhuis dus als mijn broekzak." Zijn stichting, de JoJo Foundation, richtte hij op terwijl hij in het ziekenhuis lag. In één van de comfortkamers. "Ik lag ooit in een andere kamer en wilde toen meteen naar huis. Ik hou al niet van ziekenhuizen, maar als je dan ook nog in zo'n typische ziekenhuiskamer ligt, word je daar echt niet vrolijk van. Gelukkig ben ik hier altijd heel erg goed geholpen. Ik wilde ook graag wat terugdoen voor het ziekenhuis." Daarom haalde Jordy met zijn stichting geld op voor de twee extra comfortkamers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie