Hoofddorpse geselecteerd voor WK Bowling

29 juni 2017 om 00:00 Sport

Nederland mag met zes dames deelnemen aan het WK, waar ook een Nederlands herenteam aan deelneemt. De volgende zes dames zijn geselecteerd: Denise Blankenzee uit Julianadorp, Ghislaine Stigter-Van der Tol uit Nieuwegein, Kelly French-Plummen uit Heerlen, Maxime de Rooij uit Anna Paulowna, Nicole Sanders uit Emmen en dus Simone Boonstra uit Hoofddorp.

Boonstra maakte vorig jaar op het EK in Wenen haar debuut voor het Nederlands team. Dat debuut krijgt eind november een mooi vervolg op een hoger podium, de Wereldkampioenschappen in Las Vegas.

Na de zomer wordt de 'Road to Las Vegas' hervat, waarbij het team met name veel wedstrijdsituaties zal opzoeken om als team van spelers en coaches nog beter op elkaar ingespeeld te raken om in Las Vegas zo goed mogelijk voor de dag te komen.

"We zijn blij met deze selectie, maar de gehele groep verdient een groot compliment. Er is de afgelopen maanden door iedereen hard gewerkt met coaches Ton en Dan, maar ook met mental coach Muriël van Langenhove. Over die ontwikkeling zijn we erg tevreden. Het is nu aan de zes dames die gekozen zijn om het vertrouwen te belonen door er nog een schepje bovenop te doen in aanloop naar het WK", aldus topsportcoördinator Jan Jaap van der Sar.

-

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie