Toch woningen Kromme Spieringweg

27 juli 2017 om 00:00 Nieuws

t JosvanRooijenHC

Het plan dateert al weer van enkele jaren geleden, maar is vooral door de economische crisis nog niet ten uitvoer gebracht. Dat laatste gaat nu wel gebeuren, aldus de huidige ontwikkelaar ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie die tijdens een informatiebijeenkomst in januari dit jaar zo'n 500 gegadigden kon tellen.

Hij heeft in overleg met de gemeente de nieuwe woningen (met rietdaken) laten ontwerpen die goed inpasbaar zijn op de bewuste locatie.

Het bouwplan voorziet in de bouw van zes twee-onder-één-kapwoningen (in totaal twaalf woningen), zes hoekwoningen, zeven tussenwoningen en één vrijstaand huis. De prijzen variëren van 299.000 tot 599.000 euro.

Met het bouwplan worden twee doelstellingen tegelijk gerealiseerd: Vijfhuizen krijgt er weer een aantal woningen bij en het terrein wordt opgeruimd en gesaneerd. Met die laatste werkzaamheden is overigens al begonnen.

Volgens de overeenkomst die dindag kort werd toegelicht door wethouder Horn worden de gemeentelijke kosten (zoals voorbereiding, toezicht en administratie) door de ontwikkelaar betaald.

Omwonenden zijn al eerder op de hoogte gebracht van het bouwplan. Volgens de wethouder heeft deze participatie zelfs geleid tot (kleine) aanpassingen aan het plan.

Wethouder Horn liet tijdens de presentatie van het voorstel nog weten dat in de directe omgeving ook woningbouwcorporatie IJmere woningbouwplannen heeft.

Daarbij gaat het om seniorenwoningen.

Meer informatie over het bouwplan van 26 koopwoningen, zie www.spieringhof.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie