Bas van Bentum en Thari Jansens winnen Plassentoernooi 2017

31 juli 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zondag stonden twee VLTV'ers in de finale van het Plassentoernooi in de hoogste categorie. Natasja Terpstra uit Vinkeveen speelde een pittige tenniswedstrijd, maar moest haar meerdere erkennen in Thari Jansens. De speelster uit Maarssen trok de wedstrijd in twee sets naar zich toe. Tennisleraar van de VLTV, Yoeri Mayer, nam het in de finale op tegen Bas van Bentum. Vorig jaar won Mayer, maar dit jaar was van Bentum de sterkste. Het publiek kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Mayer kwam na setverlies sterk terug, maar kreeg aan het einde van de derde set last van kramp in de kuiten. De tegenstander schoot nog te hulp, maar een ronkend einde bleef uit. De Amsterdammer won de wedstrijd onder luid applaus van het publiek in 3 sets.

De VLTV kijkt terug op een succesvolle editie, maar had wel last van zware regenbuien op de zaterdagavond en zondagochtend. Desondanks zat de sfeer er goed in en konden 329 spelers in 341 wedstrijden de banen op tijdens het 42ste Plassentoernooi. Op de finaledag brak in de middag de zon weer door en tijdens de prijsuitreiking gingen de zonnebrillen zelfs op. De hele week werden veel spannende wedstrijden op diverse niveaus gespeeld in de single, dubbel en mix. In de finales stonden diverse VLTV'ers, waarvan een aantal winnaars werden in hun klasse.

Het publiek heeft genoten van schitterende tennispartijen onder het genot van een hapje en een drankje. Culinair kwamen de spelers en supporters niets tekort. De barcommissie pakte elke dag onder leiding van chef-kok Alwin van Burken uit met luxe broodjes, satés, salades en vlees op de bbq. Op donderdag was het tijd voor de beruchte sushi avond. Honderden gevulde bakjes met sushi's, uitgestald op de rolband van de bar, vonden gretig aftrek. Op zaterdagavond ging de disco aan en werd er gefeest tot in de late uurtjes.

Op het tenniscomplex Molmhoek te Vinkeveen stond overdag ook het veteranen Plassentoernooi op het programma. Het goed gevulde toernooi met meer dan 100 deelnemers, behoort tot een van de grootste en gezelligste veteranentoernooien uit de wijde regio. Vrijdag sloten de veteranen hun toernooi af met een gezellige band op het terras en een 3 gangen diner in de tent. In de hoogste categorie gemengd dubbel 5 wonnen Joke Schiphorst-Kok en Theo Brouwer.

Het 43ste Plassentoernooi zal in de laatste week van juli 2018 worden gehouden.