Noord-Hollanders gaan het liefst op strandvakantie

31 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Ook het huren van vakantiehuisjes (41 procent) en stedentrips (39 procent) zijn populaire vakanties. Actieve rondreizen (20 procent), kamperen (13 procent), cruises (11 procent), wintersport (9 procent) en gezondheidsvakanties (8 procent) volgen op afstand. Helemaal vakantie plannen en de vrije dagen thuis doorbrengen krijgt de voorkeur van 4 procent van de Noord-Hollanders.

Ondanks alternatieven zoals Airbnb of Couchsurfing is een hotel nog steeds de meest favoriete plek van Noord-Hollanders om te verblijven tijdens een vakantie. Bijna 47 procent slaapt het liefst in een hotel. Het huren van een appartement of huis via een vakantieverhuursite als Airbnb is met 23 procent wel de nummer twee. Bij het kiezen van een hotel zijn prijs (54 procent), dat het hotel onderdeel is van een pakketreis (39 procent) en reviews van andere vakantiegangers (29 procent) het belangrijkst.

geeft aan dit jaar helemaal geen vakantie gepland te hebben en de vrije dagen thuis door te brengen.

Ik ga op vakantie en…

Wie neem ik mee? 54% van de Noord-Hollanders trekt het liefst met zijn/haar partner erop uit. Bijna 7% vindt het niet erg om alleen op stap te gaan. Schoonouders laten Noord-Hollanders het liefst thuis, 5% geeft aan graag met de ouders van zijn/haar partner op stap te gaan.

Gemiddeld geven Noord-Hollanders 1600 tot 4100 euro uit

Gemiddeld wordt verwacht dat er de komende zomervakantie tussen de € 1.600 en € 4.100 zal worden uitgegeven. 4% van de Noord-Hollanders geeft aan meer dan € 8.200 te besteden aan een vakantie. Meer dan de helft van de Nood-Hollanders spaart voor een vakantie. Ook bouwt 14% samen met vrienden of familie een spaarpotje op om samen op reis te gaan.

Liever in hotel dan Airbnb

In flirtmodus op vakantie

37% van de Noord Hollanders heeft weleens een romance tijdens een vakantie gehad. Maar in welk land loop je dan de grootste kans om jouw vakantieliefde tegen het lijf te lopen? Met 18% vindt het merendeel van de Noord-Hollandse respondenten Spanjaarden het aantrekkelijkste volk. Italianen staan met 16% op de tweede plaats. Het mediterrane uiterlijk van de Spanjaarden en Italianen scoort onder zowel mannen als vrouwen, jong en oud, verreweg het hoogst. De combinatie van donker haar en bruine ogen doet het dus goed onder de Nederlanders.

Op vakantie geen tijd voor social media

Dat vakantie voor Noord-Hollanders een plek is om tot rust te komen, blijkt ook uit het aantal social media posts. 45% geeft aan niets op social media te plaatsen, terwijl 27% een foto deelt met het thuisfront of een update plaatst over de vakantie (26%). Ook zegt zelfs 16% social media volledig te vermijden.

---------------------

Noot voor redactie

Deze informatie wordt u toegezonden door Glasnost in opdracht van momondo. Voor meer informatie neem contact op met Stijn Zwinkels/ stijn@glasnost.amsterdam / 06 15 26 60 68

Onderzoek verantwoording

momondo voert sinds 2014 jaarlijks een wereldwijd onderzoek uit naar reistrends. In 2017 zijn 24.700 respondenten uit 23 verschillende landen gevraagd naar hun reisgewoontes, waaronder 1.011 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar. De data werd verzameld van 2 tot en met 12 januari 2017 via een e-survey en klantenpanels. De steekproef is representatief voor de Nederlandse bevolking.

Over momondo

momondo.nl is een gratis en onafhankelijke wereldwijde reiszoekmachine waar miljarden prijzen van vluchten, hotels en reizen worden aangeboden. momondo is onderscheiden met verschillende prijzen en wordt aanbevolen door verschillende internationale mediaorganisaties waaronder CNN, Frommer's, The New York Times en The Daily Telegraph. momondo's hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen en het bedrijf is actief in 30 markten. momondo's mobiele applicaties zijn gratis beschikbaar voor iPhone en Android. momondo is een nafhankelijk merk binnen

de KAYAK dochtermaatschappij van The Priceline Group. 

---------------------

Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen? Uitschrijven

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie