Expositie Verrassend .. Anders..

3 september 2017 om 00:00 Nieuws

De expositie "Verrassend Anders" toont het werk van Riek Bruggink, weven met papier en koperdraad , Sandrina Kreek, keramiek met zaaddozen, noten en schelpen en Jan Idink, vormgever in hout.

Het weven loopt als een rode inslag-draad door het leven van Riek Bruggink. Binnen het begrensde systeem van schering en inslag is ze voortdurend op zoek naar nieuwe vormen en materialen. Op de weeftechnieken uit andere culturen gaat ze door met eigen experimenten. Zo ontstaan haar ruimtelijke objecten door te weven met papierstroken en koperdraad of door het werken met krimpwol.

Kwetsbaarheid en vergankelijkheid staan centraal in Sandrina Kreek's werk. Haar keramische sculpturen zijn geïnspireerd op de natuur en verwijzen naar de cirkel van het leven: leven en dood, groei en verval. Uit de resten en overblijfselen ontstaat vaak nieuw leven. Haar objecten van paper clay hebben een wat rauwe uitstraling maar worden steeds verfijnder. De korstige en weerbarstige textuur maakt haar werk spannend.

Jan Idink, vormgever in hout, volgde lessen bij Geert Lebbink en raakte steeds enthousiaster voor de mogelijkheden van allerlei soorten hout. Hij maakt gebruik van het hout dat hij heeft of hem voor handen komt: levend materiaal, onverwachte vormen, kleurverschil, prachtige nervatuur, harde knoesten en scheuren. Sinds 2011 is hij lid van het Beeldhouwers Collectief Doetinchem. Zelf zegt hij "Ik heb schik in de mooie dingen van de natuur en er zijn nog zoveel spannende dingen te doen."

Marjo Berendsen geeft trainingen en advies aan scholen en culturele instellingen in de provincie Noord Holland. Ze was werkzaam in verschillende musea waaronder het Rijksmuseum en het Noord-Hollandse bureau voor cultuureducatie. Momenteel is zij leerplanontwikkelaar cultuur en educatie bij SLO.

De werken zijn te koop. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar Justice and Care, een stichting die slachtoffers van mensenhandel opspoort, bevrijdt en ondersteunt. Zo biedt de de stichting nazorg aan verkrachte vrouwen in India en voert rechtszaken tegen internationale criminele netwerken.

Voor meer informatie, zie www.galeriedetuinkamer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie