Haarlemmermeerse exposeert in Centrale Bibliotheek Hoofddorp

4 september 2017 om 00:00 Nieuws

Beeldend kunstenaar Trudie Noordermeer uit Nieuw-Vennep exposeert met een vijftal grote abstracte collages in de Centrale Bibliotheek in Hoofddorp van 6 september tot en met 2 oktober 2017. De kunstwerken zijn geïnspireerd op het werk van Mondriaan, een van de kunstenaars wiens werk zij bewondert. Eerder dit jaar exposeerde zij met abstracte schilderijen in de bibliotheek van Zwanenburg en figuratief werk in de bibliotheek van Nieuw-Vennep.

Mondriaanjaar

Noordermeer (1961) vindt het toepasselijk om juist nu, in het Mondriaanjaar haar abstracte collages uit 2012 te tonen. In deze abstracte werken van 100 cm x 70 cm domineren vlakken en lijnen: zij bouwt daar als het ware mee.

Bij deze conceptuele serie is zij uitgegaan van vier blokken in vier verschillende kleuren. Deze blokken zijn in rechthoeken van verschillende afmetingen opgedeeld. Met deze 47 verschillende bouwstenen in kleur en grootte heeft zij nieuwe beelden gemaakt. Alhoewel de gebruikte vormen per collage dezelfde zijn, zijn de samengestelde beelden totaal verschillend. Hiermee laat Noordermeer zien dat met een simpel uitgangspunt, de kijker kan worden verrast.

Voor haar volledige werk kijk op de website www.trudienoordermeer.exto.nl. Op deze site is tevens een korte film te zien over de totstandkoming van deze collages.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie