Davy Hamelink bereikt veilig het 2e honk
Davy Hamelink bereikt veilig het 2e honk Hasko Schiltman

Vennep Flyers sleept de winst binnen na een spannende wedstrijd tegen The Wombats.    

7 mei 2018 om 18:38 Sport/sport Deel je nieuws

De Vennepse honkballers zijn het seizoen goed begonnen. Met 3 overwinningen uit 4 wedstrijden gaat het voorspoedig. Afgelopen zondag moesten de Flyers diep gaan tegen The Wombats, maar wisten de punten in eigen huis te houden. Eindstand 5-4 voor de Vennepers.

In de eerste innings wisten beide startende werpers de slagploegen in bedwang te houden. De bezoekers wisten als eerste te scoren. In de 3e inning scoorden zij 3 keer door slordigheden van de Flyers. Na een honkslag werd er gescoord op een tweehonkslag. Hierna maakten het veld van de Flyers 3 fouten waardoor er nog twee punten binnen konden komen. Startend werper Barry Blokker stond prima te gooien, maar werd hier in de steek gelaten door zijn veld.

In de 4e inning wisten de Flyers hun eerste honkslag te slaan en tevens te scoren. Davy Hamelink begon met een stootslag-honkslag gevolgt door een honkslag van Stijn Karelse. Karelse kon even later scoren op een honkslag van Blokker. Tussenstand na 4 volledige innings, 1-3 in het voordeel van de bezoekers.

Inmiddels hield Blokker de deur dicht en wist hij The Wombats van het scoren af te houden. In de 5e inning kwamen de Flyers voor het eerst op voorsprong. Bart Krom sloeg een honkslag, en kwam over de thuisplaat na een doorgeschoten bal en een honkslag van Teddy Ledeboer. Ledeboer kon vervolgens aantekenen voor de 3-3 na een honkslag van Hamelink. De gasten werden zelf wat slordig in het veld, na een wilde worp en een veldfout kon de 4-3 over de thuisplaat komen.

In de 6e inning maakten de bezoekers het weer spannend door de stand gelijk te trekken. Na twee honkslagen en een geraakt werper moesten de Flyers weer aan de bak om de voorsprong te pakken. Dit lukte in de 7e inning. Jazz Voogd bereikte het honk door middel van 4 wijd en kon even later scoren door een wat een gelukkige honkslag van Mike Vermeer. 

Blokker werd vervolgens afgelost door de jonge Maarten Vloon die in de 8e inning geen punt tegen kreeg. In de 9e inning kreeg Bauke van der Leeden de taak om de wedstrijd uit te gooien. Opmerkelijk dat hij zo kort na zijn blessureleed al zijn opwachting maakte. Echter hij deed dit uitstekend door tweemaal 3 slag te gooien en de overwinning veilig te stellen.

Hoofdcoach Pascal von Sohsten was blij met de overwinning en benadrukte de teamprestatie. "Het was een zware wedstrijd maar als team hebben wij deze uit het vuur gesleept". 

Aanstaande zondag spelen de Flyers uit tegen nummer laatste OVVO. Aanvang 10:00 uur in Amsterdam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie