Met veel workshops, mooie lezingen en films

25 september 2017 om 00:00 Nieuws

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers. Route 65 brengt u met voorstellingen, lezingen, films, workshops en andere activiteiten langs verschillende landen. Na Frankrijk, Duitsland, USA en Italië presenteren wij u nu met veel plezier het nieuwe programma voor de maand november met als thema Indonesië! De activiteiten vinden veelal overdag plaats. Het volledige programmaboekje staat op www.hetcultuurgebouw.nl. De kaartverkoop voor Route 65 Indonesië start op maandag 2 oktober. De kaarten zijn vanaf dan online verkrijgbaar of bij de kassa in Het Cultuurgebouw.

Route 65 Indonesië start op woensdagmiddag 1 november met een lezing van niemand minder dan schrijfster Marion Bloem over haar nieuwe boek 'Haar Goede Hand'. Daarin beschrijft ze de innige, maar ook gecompliceerde band tussen moeder en dochter. In Leesclub Route 65 lezen we dit keer het boek 'Asta's ogen' van Eveline Stoel, het verhaal van een gewone familie van Indische Nederlanders die in de jaren 50 terug naar Nederland kwamen. Van een welvarend leven in Indië naar een pension in Oss.

Ook bieden we u een aantal mooie workshops aan die voor iedereen geschikt zijn, dus ervaring is niet nodig. We gaan decoreren met Indische stempels, een Indisch model in klederdracht vastleggen en wajangpoppen schilderen. Zingen doen we deze editie met de bekende Maaike Widdershoven. Ze heeft Indische roots en leert u mooie, stoute en grappige Indische (wiegen)liedjes zingen. Verder hebben we contact gelegd met Aafke de Jong, geïnspireerd door- en specialist van het prachtige Bali. Zij gaat ons alles vertellen over de Balinese rituelen en offerandes, ze leert ons Balinese offerandes maken en verzorgt een lezing over de Balinese Gamelanmuziek met live muziek en demonstratie.

Voor de filmliefhebbers hebben we twee mooie films geprogrammeerd: 'Paradise Road' and 'The Year of Living Dangerously'. En bij Aan tafel met Sybil van Dam tonen we u een fragment uit de Late late Lien show, delen gasten hun Indische herinneringen en er is muziek en zoetigheid..

We sluiten de maand net als elke editie in stijl af. Dit keer met een heuse Pasar bestaande uit een voorstelling met zang en dans en een markt met eten, muziek, mystiek, hebbedingetjes, een fotoshoot, expositie en informatie. Als u dan Indonesië niet kent…. Adoe ja, u komt toch zeker?

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie