Decrotech Heren thuis nog ongeslagen

30 oktober 2017 om 00:00 Sport

HOOFDDORP De basketballers van Decrotech Heren zijn ook na het duel met Red Stars van afgelopen weekend thuis nog ongeslagen. In het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) werd de club uit Soest door het jonge Hoofddorpse team met 62-42 verslagen.

Decrotech moest starten zonder de geblesseerde Mark Ruigrok die op de laatste training een zware schouderblessure opliep. Op de training is wederom veel gepushed op ball-movement - laat de bal het werk doen! Red Stars is een fysieke ploeg, maar toont geen angst. Het begon redelijk, verdedigend was het oké, aanvallend was het zoeken naar hoe de tegenstander zou reageren. Toch wist Hoofddorp kansen te creëren en na 4 minuten stond het 6-0. Reboundend zou Hoofddorp het moeilijk krijgen en vooral de grote mannen van Red Stars kwamen in de wedstrijd. Een korte verslapping zorgde voor een 6-8 tussenstand.

Hierna pakte de Hoofddorpers de draad weer op, enkel Soest kwam ook beter in het spel waardoor het stand op en neer golfde. Dankzij een paar sterke momenten van Roald Jansen (6 punten op een rij) eindigde de eerste helft in een kleine achterstand, 26-28.

In de tweede helft werd er korter verdedigd en Soest minder ruimte toelaten werd veel beter uitgevoerd. Vooral Sjoerd Langedijk ging aanvallend het fysieke geweld niet uit de weg, wat resulteerde dat hij veelal als boksbal werd aangezien door Red Stars en de wedstrijd weer de Hoofddorpse kant op liet kantelen. Mede door de sterke Hoofddorpse verdediging kwam Red Stars maar tot 14 punten deze helft.

In de dubbele cijfers kwamen Sjoerd Langedijk 16, Nikos Kardamis 14 en Lars Wester 11. De Hoofddorpse mannen staan nu op de 4e plaats van 12 teams. Een mooie prestatie voor dit hele jonge team, waarvan de oudste 25 jaar is.