3 november 2017 om 00:00 Activiteiten

Beste redactie,

Zie bijgaand ons persbericht over het komende Mediafestival in Het Cultuurgebouw tbv van VO en PO scholen in Haarlemmermeer.

Graag plaatsing in uw eerst volgende editie. Uiteraard bent u ook van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, laat het ons alleen eerst even weten.

Foto: Le Monde des Montagnes en Saving Faces.

Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Femke Peijnenburg

Marketing & Communicatie | Het Cultuurgebouw

Logo-Cultuurgebouw-met-naam

Bibliotheek | Centrum voor de Kunsten | Poppodium | Theater

Werkdagen: maandag | dinsdag | woensdagochtend | donderdag

Adres: Raadhuisplein 3-9 | 2132 TZ | Hoofddorp

Tel: 023 556 37 00

Website | LinkedIn | Facebook | Twitter | Google Maps

Persbericht

Hoofddorp, donderdag 2 november 2017

Mediafestival in Het Cultuurgebouw

Van dinsdag 21 november t/m vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats. Het Mediafestival wordt georganiseerd binnen de Week van de Mediawijsheid en heeft dit jaar het thema: Hack or be Hacked, (de)codeer jezelf en de wereld. Gedurende vier dagen bezoeken meer dan 1.000 leerlingen van het primair- en voorgezet onderwijs uit Haarlemmermeer Het Cultuurgebouw om alles te weten te komen over de digitale wereld van de toekomst. Het Mediafestival is verder niet voor het publiek toegankelijk behalve de tentoonstelling Layers in Galerie De Meerse.

Tijdens het Mediafestival staat de toepassing van nieuwe technologieën centraal en worden leerlingen d.m.v. een interactieve mediakunsttentoonstelling, creatieve workshops en bijzondere films, uitgedaagd om nieuwe toepassingen en materialen te onderzoeken en kritisch te kijken naar hun eigen leefwereld. Voor leerlingen is de digitale wereld een vertrouwde omgeving, maar dat ze zo behendig zijn met de middelen betekent niet dat het duiden, verzamelen en vooral creëren van digitale informatie vanzelf gaat. Zij hebben hier begeleiding bij nodig.

Bijzonder is bijvoorbeeld de workshop Holo-karaoke. In deze workshopkrijgen leerlingen de kans om samen met een hologram van hun grote idool op te treden. De leerlingen kiezen een 3D animatie uit van een artiest en ontwerpen een te gekke achtergrond voor een optreden. Dan is het showtime! Met de speciale hologram techniek word je gefilmd terwijl je de grootste hit van de artiest meezingt. Daarnaast is er een workshop met slimme stoffen. Mode wordt gemaakt met draad en naald, maar de kleding die je draagt kunnen nog veel meer slimme functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan oplichtende kleding in het donker of je telefoon opladen in je jaszak. Leerlingen ontdekken tijdens deze workshop hoe digitale technieken geïntegreerd kunnen worden in kleding en ontwerpen zelf een bijzonder kledingstuk.

Tentoonstelling Layers

Vanaf woensdag 15 november t/m zondag 3 december is in Galerie De Meerse de tentoonstelling Layers te zien. Deze tentoonstelling is open voor het publiek tijdens de normale openingstijden van de Galerie (zie www.demeerse.nl). In deze tentoonstelling worden een aantal bijzondere kunstwerken getoond zoals Saving Face. Met de Saving Face installatie kun je door je eigen gezicht aan te raken een online portret van jezelf maken, dat zich vervolgens vermengt met de portretten van vorige deelnemers. Je creëert als het ware een nieuwe online identiteit. Deze installatie heeft eerder al in Venetië, Amsterdam, Beijing en Stockholm gestaan. Daarnaast is Project Hebbes te zien. Normaal gesproken mag je in een museum nergens aankomen Maar met dit project bekijk je topstukken van een museum vanuit de palm van je hand. D.m.v. een vergrootglas en een bal die verbonden zijn met een computer kan je de collecties van alle kanten bekijken.

Noot voor redactie, niet voor publicatie:

Voor vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met Femke Peijnenburg/Marketing & Communicatie Het Cultuurgebouw via femke.peijnenburg@hetcultuurgebouw.nl of via 023-566 95 65.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie