Kagia verliest aansluiting met subtop

18 november 2017 om 00:00 Sport

LISSERBROERK Door een 1-2 thuisnederlaag tegen Be Fair speelt Kagia voorlopig geen rol meer in de strijd om de bovenste plekken in de 3e klasse West 2. De bezoekers uit Waddinxveen waren nog ongeslagen en startten flitsend. Zij kregen hierbij wel alle medewerking van de Kagia-defensie. Al na negen seconde vanaf de aftrap kon keeper Luuk van Paridon uit het net halen. Een te korte terugspeelbal van Kevin Robelus werd als een te vroeg Sinterklaascadeau door Be Fair uitgepakt.

Na een kwartier spelen komt Kagia door Tijs van de Schinkel op aangeven van Dirk Jan Ligtenberg langszij. Het veldspel blijft echter rommelig. Uit een counter wordt het tegen de verhouding in 1-2. Pal voor rust mist Joey van Beelen een opgelegde kans op de gelijkmaker. Net na rust komt Kagia goed weg als de bal via de onderkant van de lat achter keeper Paridon weer het veld instuit. Vijf minuten later wordt Kagia door de matig leidende scheidsrechter Opdam een strafschop onthouden. Van Beelen gaat solo de zestienmeter binnen en wordt van achteren neergehaald.

Trainer Wijsman brengt nog drie verse krachten in, maar het mag allemaal niet meer baten. Het slotakkoord is voor invaller Mats Warmerdam. Zijn afstandsschot wordt door de Be Fair keeper vakkundig gekeerd. Kagia neemt na vandaag met tien punten uit acht duels een bescheiden plaats in de middenmoot in.