SCW verliest van (te) fysiek spelend IJmuiden

25 november 2017 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT De rust werd nog bereikt met een 0-0 tussenstand. Maar daarna was het toch gedaan met het verzet tegen het fysiek spelend IJmuiden, laat leider Ruud Helder weten. Hij geeft deze avond een kort verslag van de wedstrijd tegen IJmuiden in plaats van trainer Edwin van Maas. Hij doet dat met drie thema's: voetbal, fluiten en blessures. Over dat eerste is hij niet ontevreden.

"Tot de rust ging het qua voetbal nog prima, maar na de rust werd het na een paar seconden al 1-0. Dan moet je komen en geef je je tegenstander toch iets meer ruimte. Met als gevolg dat het uiteindelijk 3-0 wordt. Niet dat IJmuiden zoveel beter was, maar we hebben gewoon erg veel moeite om de kansen te verzilveren." Dan thema twee: het fysieke spel van de thuisploeg.

"Te hard. De scheidsrechter liet zeker in de tweede helft veel te veel toe. Te hoog geheven been, een elleboogstoot en een keeper aanvallen binnen de 5 meter om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar fluiten? Ho maar. Ik heb zoiets nog niet eerder meegemaakt."En  dan de blessures. "Het zijn er gewoon te veel en een aantal is echt niet binnen een paar dagen hersteld. Dat gaat je toch opbreken. Als je het zo bij elkaar optelt, dan zat het ons zeker vandaag niet mee. De winterstop kan niet snel genoeg komen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie